Prens testereyi Kaşıkçı’nın üç sırdaşı için çıkardı:

Prens testereyi Kaşıkçı’nın üç sırdaşı için çıkardı:

Cemal Kaşıkçı vahşeti sonrası Veliaht Prens muhalif avını sürdürüyor. Gazetecinin üç yakın arkadaşı için rapor hazırlayan CIA “Riyad sizi izliyor, hayatınız tehlikede’ uyarısı yaptı.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda Riyad’ta gönderilen 15 kişilik infaz ekibi tarafından vahşice katledilen Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumluları hala hesap vermedi. ABD istihbarat raporları ve tüm delillerin azmettirici olarak işaret ettiği Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın koruma altına aldığı cinayet ekibinin kilit isimleri ve infaz timleri hala tehdit saçıyor. İngiliz Time Gazetesi, ABD Dış İstihbarat Teşkilatı CIA’nın Kaşıkçı’nın üç yakın arkadaşını ölüm tehditleri konusunda bilgilendirdiğini yazdı. Gazetenin hem İngiltere hem de ABD’den ulaştığı kaynaklar hâlâ Suudi yönetimen karşı demokratik faaliyetlere destek veren isimlerin CIA’nın ilgili birimleri tarafından özel görüşmelerle gelişmeler hakkında bilgilendirildiğini kaydetti. CIA kaynakları bu üç ismin kendileri ve ailelerine yönelik Suudi kaynaklı güvenlik tehditlerinin son derece ciddi boyutlara ulaştığını düşünüyor. Gazete bu üç isme de geçtiğimiz haftalar içinde ulaşan CIA ekiplerinin brifingler verdiğini belirtti. Haberde bu isimlerden ikisi halen Norveç’te aktivist ve gazeteci olarak çalışan Iyad al Baghdadi, Kanad Montreal’de yaşayan Omar Abdulaziz. Tehdit altındaki üçüncü isim ise Kayıkçı ile insan hakları projelerinden yakında çalışan bir isim. Ancak yüksek güvenlik riski nedeniyle bu kişi isminin açıklanmasını istemedi.

Haberde bu isimler, cinayetin aydınlatılması için yaptıkları çalışmalar ve cinayetle Prens MbS arasındaki bağa dikkat çekmeleri nedeniyle hedef oldu. Gazetenin yorum için aradığı CIA açıklama yapmazken Washington Post gazetesi Kayıkçı cinayeti hakkında önceden bazı istihbari bilgilere sahip olan CIA’nın Kaşıkçı’yı uyarmadığını ortaya çıkarmıştı. CIA ekiplerinin bu iki isme de özellikle elektronik ve kişisel eşyalarının güvenliği için daha yoğun güvenlik önlemleri almaları gerektiği üzerinde durdukları belirtiliyor. Brifinlerde Baghdadi ve Abdülaziz’e bulundukları ülke dışında uzun süreli seyahatlere özellikle de Suudi yönetiminin etkili olduğu Avrupa ve Asya’ya gitmeleri konusunda uyarıda bulundu. Gazetenin ulaştığı Baghdadi, tehditlerin nedeninin MbS hakkındaki gerçekleri anlatmaları olduğuna dikkat çekerek “Bana söylenen şu; MbS yazılarımın uluslararası imajını zedelediğini düşünüyor. Polisler “Gözleri üzerinizde” dedi. MbS’nin cinayet makinasi hala çalışıyor. Asla durmadı” diyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN