Putin: Trump'ın bizimle ilişkilerini geliştirme imkanı kısıtlı

Putin: Trump'ın bizimle ilişkilerini geliştirme imkanı kısıtlı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Trump'ın Rusya ile ilişkileri geliştirme imkanlarının ABD'deki siyasi sistem nedeniyle kısıtlı kaldığını söyledi. Putin "Trump, sizce bağımsız kararlar alıyor mu?" sorusuna karşılık "Alıyor elbette ama görüyoruz ki sistemde öyle bir yapılanma var ki, Trump'ın yapmak istediği birçok şey mümkün olamıyor" cevabını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile ilişkileri geliştirme imkanlarının ABD'deki siyasi sistem nedeniyle kısıtlı kaldığını ifade etti.

Rus NTV televizyonuna röportaj veren Putin "Trump sizce bağımsız kararlar alıyor mu?" sorusuna karşılık "Alıyor elbette ama görüyoruz ki (ABD'deki) sistemde öyle bir yapılanma var ki, Trump'ın yapmak istediği birçok şey mümkün olamıyor. Yine de elbette birçok şey siyasi iradeye bağlı" dedi.

Hem Rusya hem ABD'nin diyalogdan yana olduğunu belirten Putin, amaçlara güçle ulaşmanın başarı ile sonuçlanmayacağını kaydetti.

"DİYALOG LAZIMSA BİZ HAZIRIZ"

Rus lider Putin "Birinin bize bir şey dayatmaya çalıştığını düşünmüyorum. Sanırım herkes bunun pek mümkün olmadığını anlıyor. Fakat diyalog elbette gerekli. Sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin onların kendi fikri bizim de kendi fikrimiz var. Diyalog olmadan uzlaşmak mümkün değil. Onlar hazır olur olmaz, biz de memnuniyetle ilişkilerimizi geliştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Putin açıklamalarına "Rusya ile ilişkileri geliştirmeye gerek duyup duymadıklarına kendileri karar versinler. Bu nedenle diyalog lazımsa- biz hazırız. Değilse de onlar olgunlaşıncaya kadar kadar bekleyeceğiz" sözleriyle devam etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN