Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İran'a güç kullanımı uluslararası krize neden olur

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: İran'a güç kullanımı uluslararası krize neden olur

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD'nin İran'a güç uygulamasını feci sonuçlar doğuracağını ve bu senaryonun uluslararası krize yol açacağını söyledi.

Basra Körfezi'nde İran ve ABD arasındaki gerilim hızla tırmanırken, Rusya tarafları ortak noktada buluşturmak için çabalarını sürdürüyor.

Lavrov, "Bence Arap ülkeleri, bölgeyi akabinde güç kullanımını beraberinde getirecek bir çizgiye itmek yerine İran'la diyalog kurmaktan yana tavır alabilirler. Güç kullanımı, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın yanı sıra birçok bölge için feci sonuçlar doğuracak. Uluslararası kriz çıkacak" dedi.

GÖRÜŞ AYRILIKLARINA DİYALOG İLE ÇÖZÜM

Rusya'nın ortaya koyduğu, Basra Körfezi'ndeki Arap ülkeleriyle İran arasında diyalog kurulmasını öngören fikrin her şeye rağmen sözde şahinlerin uygulamaya çalıştığı feci politikanın alternatifi olduğunu kaydeden Lavrov, diyaloğun her zaman görüş ayrılıklarını çözmeye yardımcı olduğunu, en azından bunun için çok ciddi bir şans oluşturduğunu söyledi.

ARABULUCU OLACAĞIZ

Bu bağlamda, Rusya'nın ABD ve İran'ı diyalog kurmaya ikna etmeye çalışacağını anlatan Lavrov, bunun elbette ültimatomların, yaptırımların ve şantajın sonu olacağını vurguladı.

Lavrov, dün yaptığı açıklamada, İran'daki durumun tehlikeli bir senaryoya doğru ilerlediği uyarısını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN