Sanders'tan Trump'a İran tepkisi: Savaş olmasın diye elimden geleni yapacağım

Sanders'tan Trump'a İran tepkisi: Savaş olmasın diye elimden geleni yapacağım

ABD'li demokrat senatörlerden Bernie Sanders, Trump'ın İran ile artan gerilim politikasını yayımladığı bir video ile eleştirdi. Sanders, Vietnam ve Irak'ı hatırlatarak, İran ile savaş çıkmaması için elinden geleni yapacağını açıkladı.

KARAR.COM

ABD'li senatör Bernie Sanders, son zamanlarda gerilen ABD-İran ilişkilerine ilişkin yaptığı açıklamada “Vietnam konusunda haklıydım. Irak konusunda haklıydım. İran'la savaşı önlemek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Kimseden özür dilemiyorum.” dedi.

Sanders, Vietnam ve Irak'ı hatırlatarak İran ile savaşın olmaması için elinden geleni yapacağını açıkladı. 

SAVAŞ YERİNE SİYASİ ÇÖZÜM

"Son zamanlarda savaşa karşı çıktığım için biraz eleştirildim. Ve benim inancım, uluslararası çatışmayı çözmek için savaşa girmeden mümkün olan her şeyin yapılması yönünde.

VİETNAM'IN BİZE NELER YAPTIĞINI BİLİYORUM

Pekala, açık konuşayım, henüz hiç birşey seçilmeden önce genç bir adamken, Vietnam'daki savaşa karşı olduğum için kimseden özür dilemem. O savaşın benim neslime neler yaptığını biliyorum. Beyaz Saray'ın bir üyesiyken Irak savaşına karşı çaba gösterdim çünkü Cheeney ve Bush'un kitle imha silahları hakkında yalan söylediklerini biliyordum.

İRAN İLE SAVAŞ OLMAMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIM

Bu savaş ve bu oylama, ABD'nin modern tarihteki en kötü dış politika hatasıydı. Ve size bir şey söyleyeyim, şu anda İran'la olası bir savaşı önlemek için yapabileceğim her şeyi yapacağım. Çünkü Irak'taki savaşın bir felaket olduğunu düşünüyorsanız, sanırım İran'daki savaş bunun çok daha kötüsü olacaktır. Öyleyse birlikte çalışalım ve savaşı önleyelim. İnsanlar bunun için beni eleştirmek mi istiyor? Hadi yapın, sorun değil. Kimseden özür dilemiyorum."

TRUMP'TAN İLAVE ASKERE ONAY

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer programa geri döneceğini açıklamasının ardından Orta Doğu'ya ilave asker sevk edilmesini onaylamıştı. Bölgedeki gerginlik artarken ABD'de özellikle demokrat siyasetçiler, İran ile savaş yapılmasına karşı çıkıyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN