Sınırda son durum... Hareketlilik sürüyor

Sınırda son durum... Hareketlilik sürüyor

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında Hatay'a gelen çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı ile askeri araçlar Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı. Sınırda zırhlı araç hareketliliği dikkat çekiyor. Gün içinde İdlib'de incelemelerde bulunan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınak da önemli açıklamalar yaptı.

İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik bugün de devam etti. Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen çok sayıda zırhlı personel taşıyıcılar ve askeri araçlar ilçedeki sınır bölgesine sevk edildi.

Sınır hattına konuşlanan araçların zaman zaman yer değiştirdiği görülürken, bazı iş makineleri ve kamyonların da askeri araçların kullandığı sınırdaki yolları onardığı gözlendi.

17-10/08/59da5b96d3806c3c68910178.jpg

CNNTürk'ün haberine göre İskenderun Limanı'nda da zırhlı araçlar bekliyor.

Bu sabah saatlerinde TSK, ÖSO'nun ilerleyişine destek amacıyla İdlib tarafına doğru 4 atış yapmıştı.

17-10/08/59da56d018c77328acb6d17d.jpg

TÜRK KIZILAYI BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Türkiye'nin insani ajandayla yürütmeye çalıştığı bu operasyon inşallah bu bölgedeki çatışmasızlığı daha da sürdürebilir kılacak, sivillerin korunması anlamında da çok önemli bir statü kazandırmış olacağız bu bölgeye." dedi.

17-10/08/59da5b8dd3806c3c6891012a.jpg


Hatay'da bulunan Kınık, Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırında askeri hareketliliği takip eden gazetecilere yaptığı açıklamada, gün içerisinde İdlib kentinde incelemelerde bulunduğunu hatırlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN