Son dakika! Avustralya'da ikinci saldırı: Alışveriş merkezinde patlama

Son dakika! Avustralya'da ikinci saldırı: Alışveriş merkezinde patlama

Son dakika! Avustralya'nın Melbourne kentinde bir alışveriş merkezinde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sabah saatlerinde de Melbourne'de bir araç yolda yürüyen kalabalığın arasına daldı. Olayda 1'i çocuk 19 kişi yaralandı. Polis araç sürücüsünün gözaltına alındığını duyurdu. Saldırganın Afgan asıllı olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü ortaya çıktı.

Avustralya'nın Melbourne şehrindeki Babyside Alışveriş Merkezi'nde bir patlama meydana geldiği belirtildi. Görgü tanıkları, alışveriş merkezinde birden fazla patlamanın meydana geldiğini ileri sürdü.

Durumun kontrol altına alındığı belirtilirken, Melbourne şehrinde bir aracın yayaların arasına dalmasının ardından meydana gelen bu patlamanın şüpheli olduğu aktarıldı.

Avustralya medyası, patlamanın gaz şişelerinden kaynaklandığını, yayaların arasına dalan araba ile ilgisi olmadığını yazdı.

Alışveriş merkezi patlama seslerinin ardından boşaltıldı ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi.

ARABA KALABALIĞIN ARASINA DALDI

Avustralya yayın kuruluşu ABC'ye göre, yetkililer, Flinders Street istasyonu yakınında yaşanan olayda aracın sürücüsünün gözaltını alındığını açıkladı. 

17-12/21/av4.jpg

19 kişinin yaralandığı olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Yerel radyo istasyonu 3AW'ye konuşan bir görgü tanığı, "Herkes yere düştü, insanlar her yerde uçuşuyordu" ifadelerini kullandı.

17-12/21/av2.jpg

Biri çocuk iki yaralının hastaneye kaldırıldığı, kafasından yaralanan çocuğun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Bir görgü tanığı, kalabalığın arasına dalan arabanın "yüksek hızla seyreden bir arazi aracı" olduğunu söyledi.

17-12/21/av3.jpg

TERÖR SALDIRISI OLUP OLMADIĞI BİLİNMİYOR

Melbourne polisi olay yerinden uzak durma çağrısı yaparken, olayın terör bağlantısı olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı.

Polis, aracın kasten kalabalığın üzerine sürüldüğünü açıkladı. 

17-12/21/av.jpg

17-12/21/oper2.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN