Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena DEAŞ'a seslendi: Ülkemi rahat bırak

Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena DEAŞ'a seslendi: Ülkemi rahat bırak

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, kilise saldırılarının ardından DEAŞ'a "Ülkemi rahat bırak" diye seslendi.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, 21 Nisan'da otel ve kiliselere düzenlenen terör saldırılarıyla ilgili Sky News'a değerlendirmelerde bulundu. Güney Asya'daki ada ülkesini 253 can ve 500 yaralı alarak sarsan saldırıyı üstlenen DEAŞ'a "Ülkemi rahat bırak" diye seslenen Sirisena, Paskalya gününü kana bulayan saldırıların yabancı bir beyin tarafından planlanmış ve yönetilmiş olabileceğini dile getirdi.

DEAŞ'IN YENİ STRATEJİSİ

Reuters'e konuşan bir hükümet kaynağı, pazartesi başlayacak Ramazan öncesi militanların yeni saldırılar düzenlemesi beklendiğinden tüm güvenlik güçlerinin en yüksek alarma geçirildiğini söylerken, Sirisena da küçük bir grup Sri Lankalının son 10 yılda yurtdışına çıkıp militan eğitimi aldıklarının farkında olduklarını belirtti.Soruşturmaya göre Paskalya saldırılarında kullanılan bombaların Sri Lanka'da imal edildiğini aktaran Devlet Başkanı, DEAŞ'ın daha küçük ülkelere saldırmak gibi yeni bir strateji benimsemiş olabileceği uyarısı yaptı.

Polis saldırıyı düzenleyen militanların bağlı olabileceği gruplar olarak Ulusal Tevhid Cemaati ve Cemiyetül Millatu İbrahim üzerinde duruyor.

BAĞDADİ'DEN SRİ LANKA AÇIKLAMASI

Pazartesi günü DEAŞ tarafından örgütün lideri Ebubekir Bağdadi'nin 5 yıl önce Irak'ın Musul kentinde 'hilafet' ilan etmesinden beri ilk kez görüntüleri yayımlandı.

Videoda Bağdadi varsayılan kişi, Sri Lanka'daki bombalı saldırıların, DEAŞ'ın Suriye'de elinde tuttuğu son yerleşim olan Baguz'u kaybetmesinin misillemesi olduğunu söyledi.

Sri Lankalı yetkililerin önceki açıklamalarında saldırganların uluslararası bağlantılarından şüphelenildiği, ama bağlantıların doğasının tam bilinmediği belirtilmişti. Sri Lanka'nın yürüttüğü soruşturmaya ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Interpol ve açıklanmayan yabancı istihbarat servisleri yardım ediyor.
Ülkenin istihbaratı, Paskalya saldırılarını düzenlenmesinde Tamil vaiz Zahran Haşim'in kilit rol oynadığı, gruba liderlik eden Haşim'in saldırıları gerçekleştiren 9 intihar bombacısından biri olduğu kanaatinde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN