Sri Lanka'da intihar bombacılarının görüntüleri ortaya çıktı

Sri Lanka'da intihar bombacılarının görüntüleri ortaya çıktı

Paskalya Yortusu sırasında yaşanan terör saldırılarının ardından Sri Lanka hükümeti "İlk bulgulara göre terör saldırılarının Yeni Zelanda'daki cami saldırısına misilleme olduğunu düşünüyoruz" açıklaması yaptı. Terör saldırısını gerçekleştiren intihar bombacılarının, saldırıdan önceki görüntüleri de ortaya çıktı.

Sri Lanka'da Paskalya Yortusu sırasında yaşanan korkunç terör saldırılarının ardından Sri Lanka hükümetinden yeni açıklamalar, gelmeye devam ediyor. 

Terör saldırıyla ilgili inceleme ve soruşturma kapsamında çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, bugün Sri Lanka hükümeti bir açıklama yaptı. Sri Lanka Savunma Bakanı Ruwan Wijewardene "Yaptığımız soruşturma kapsamında ilk bulgulara göre bu terör olayının Yeni Zelanda’daki cami saldırısına misilleme olduğunu düşünüyoruz. Bu saldırı JMI ile birlikte Ulusal Tevhid Cemaati isimli örgüt tarafından gerçekleştirildi" dedi.

19-04/23/ana-manset-1556012752.jpgSt. Sebastian Kilisesi'nde çekilen kamera kaydında intihar bombacısı olduğu tahmin edilen kişi kiliseye giderken görülüyor.

19-04/23/ana-manset-1556012781.jpg

Öte yandan Sri Lanka hükümeti, intihar bombacılarının saldırıların yapıldığı kilise ve otellere giderken çekilmiş görüntüleri de paylaştı.

19-04/23/ana-manset-1556013267.jpg

NE OLMUŞTU?

Sri Lanka'da pazar günü Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade kentindeki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.

Saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogo'da da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Sri Lanka makamları, saldırılarda 310 kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı. Saldırılarda, Türk vatandaşı mühendisler Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş da yaşamını yitirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN