Sri Lanka'da sosyal medya yasağı kaldırıldı

Sri Lanka'da sosyal medya yasağı kaldırıldı

Sri Lanka'da Paskalya gününde düzenlenen terör saldırılarının ardından uygulamaya konulan sosyal medya yasağı kaldırıldı.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, Facebook, WhatsApp, YouTube ve diğer popüler sosyal paylaşım sitelerine getirilen engellemenin kaldırıldığını açıkladı.

Sirisena öte yandan vatandaşlara sosyal medyada "sorumlu davranmaları" çağrısında bulundu.

Sri Lanka hükümeti terör saldırılarının ardından asılsız haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla Facebook ve Instagram dahil sosyal paylaşım sitelerini geçici engelleme kararı almıştı.

NE OLMUŞTU?

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmişti. Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar yaşanmıştı. Yetkililer, saldırılarda 253 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

KOLOMBO/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN