Sudan'da 30 yıllık dönem kapandı: Cumhurbaşkanı Beşir istifa etti

Sudan'da 30 yıllık dönem kapandı: Cumhurbaşkanı Beşir istifa etti

Sudan'da 30 yıllık bir dönem kapandı, Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir istifa etti. Reuters'ın haberine göre, Sudan'ı 30 yıldır yöneten Beşir görevi bıraktı, geçiş hükümeti için görüşmeler sürüyor.

Reuters'ın haberine göre, Sudan'ı 30 yıldır yöneten Beşir görevi bıraktı, geçiş hükümeti için görüşmeler sürüyor.

Ülkeyi 30 yıldır yöneten Ömer el Beşir'e karşı protestoların yoğunlaştığı Sudan'da ordu, devlet televizyonu ve radyosunu kuşattı; askerler içeriye girdi. Sokaklarda asker ve ordu bünyesindeki Hızlı Destek Kuvvetleri mensuplarının konuşlandığı görüldü.

Devlet televizyonu ve radyosunda sabahın erken saatlerinden itibaren ulusal marşlar ve şarkılar yayınlanırken, alt yazıda ordunun kısa süre içerisinde önemli bir açıklama yapacağı ifadesi yer alıyor. Ordunun halkın tepkisini ölçmek amacıyla açıklamayı geciktirdiği de söylenenler arasında.

Reuters ajansı da hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde Beşir'in istifa ettiğini ve geçiş konseyi kurulması için müzakerelerin devam ettiğini yazdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN