Sudan'ın başkenti Hartum'daki gösterilerde ölü sayısı 5'e yükseldi

Sudan'ın başkenti Hartum'daki gösterilerde ölü sayısı 5'e yükseldi

Sudan'ın başkenti Hartum'daki gösterilerde ölü sayısı 5'e yükseldi. Dün son 4 aydır yapılan gösterilerin en büyüklerinden birine sahne olan Hartum'da yüzlerce gösterici ilk kez ulusal ordunun merkez yerleşkesine girmeyi başarmıştı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da dün düzenlenen gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı beşe çıktı. Muhalif Sudan Merkezi Doktorlar Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, mermiyle yaralanan üç protestocunun yaşamını yitirdiği ve böylece dünkü gösterilerde ölen eylemci sayısının beşe yükseldiği belirtildi.

Hükümet tarafından söz konusu açıklamayı doğrulayan ya da yalanlayan herhangi bir beyanatta bulunulmadı. Komite dün Amr Cemal isimli bir genç ile pratisyen hekim Abdulmuiz Atallah'ın yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

GÖSTERİCİLER ANA KARARGAHA GİRMİŞTİ

Sudan Polis Sözcüsü Haşim Ali Abdurrahim de dün yaşanan arbedede bir vatandaşın hayatını kaybettiğini aktarmıştı.

Sudan'da dün son 4 aydır yapılan gösterilerin en büyüklerinden birine sahne olan başkent Hartum'da yüzlerce gösterici ilk kez ulusal ordunun merkez yerleşkesine girmeyi başarmıştı.

Bina etrafında toplanan, orduya Ömer el-Beşir yönetimini devirmesi ve ülkedeki krize müdahale etmesi çağrısında bulunan protestoculara polis güçleri göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahalede bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir hafta içinde yaptığı açıklamada, ülkede siyasi ve ekonomik reformları hayata geçireceği sözünü verirken, eski başbakanlardan Ümmet Partisi Genel Başkanı Sadık el-Mehdi, Beşir’e yaptığı istifa çağrısını yinelemişti. 

HARTUM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN