Suudi Arabistan ve Bahreyn, Körfez krizinden sonra ilk kez Katar'da bir programa katıldı

Suudi Arabistan ve Bahreyn, Körfez krizinden sonra ilk kez Katar'da bir programa katıldı

Katar'da düzenlenen Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) 16. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na Suudi Arabistan ve Bahreyn de katılım sağladı.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) 16. Dışişleri Bakanları Toplantısı'na Suudi Arabistan adına Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kuruluşlar Dairesi Başkanı Muhanna Salih Ebu el-Hayl katılırken Bahreyn'i ise Dışişleri Bakanlığı Afro-Asya İşleri Direktörü Muna Abbas Razı temsil etti.

BAE KATILMADI

Suudi Arabistan ve Bahreyn, çarşamba günü yapılan bakanlar düzeyindeki toplantıya bakan seviyesinde katılım göstermezken Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) toplantının hiçbir aşamasında yer almadı.

Körfez bölgesinde yaklaşık 2 yıl önce yaşanan krizin ardından Katar, Körfez ülkelerinin Suudi Arabistan'da düzenlenen faaliyetlerinde birçok kez yer aldı. Suudi Arabistan ile Bahreyn ise ilk kez Doha'nın ev sahipliği yaptığı bir etkinliğe katıldı.

KÖRFEZ KRİZİNDEN SONRA BİR İLK

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın 5 Haziran 2017'de Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleri ve ekonomik abluka uygulamaları Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN