Tanker krizinde İran'dan İngiltere'ye bir tehdit daha: Cevapsız kalmayacak

Tanker krizinde İran'dan İngiltere'ye bir tehdit daha: Cevapsız kalmayacak

İngiltere'nin Cebelitarık Boğazı'nda İran'a ait petrol tankerine el koymasının ardından İran Genelkurmay Başkanı Bakıri "İran petrolünü taşıyan petrol tankerinin alıkonulması cevapsız kalmayacaktır" açıklaması yaptı.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İngiltere'nin Cebelitarık Boğazı'nda İran'a ait petrol tankerine el koymasına karşılık vereceklerini söyledi. 

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'in haberine göre, başkent Tahran'da düzenlenen bir törende konuşan Bakıri, İngiltere'ye bağlı Cebelitarık özerk yönetiminin İran'a ait petrol tankerine el koymasını 'düşmanca girişim' olarak niteledi. 

Her türlü düşmanca girişime karşı koyacaklarını ifade eden Bakıri, "İran petrolünü taşıyan petrol tankerinin alıkonulması cevapsız kalmayacaktır. Bu aşağılayıcı eylemin cevabı uygun bir zaman ve mekanda verilecektir."  dedi.

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık özerk yönetimi, perşembe günü 'Suriye'ye petrol taşıdığı' öne sürülen İran'a ait petrol tankerini alıkoymuştu. İran ise tankerin Suriye'ye petrol taşımadığını savunuyor.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN