Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den ilk açıklama: İlişkilerimizi zedelemez

Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den ilk açıklama: İlişkilerimizi zedelemez

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı Kirby, Türkiye'nin Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu karara farklı görüşlerin olduğunu ancak Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu vurgulayarak ilişkilerin zarar görmeyeceğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı John Kirby, Türkiye'nin Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararıyla ilgili olarak, bu karara farklı görüşlerin olduğunu ancak Türkiye'nin NATO müttefiki olduğunu vurgulayarak ilişkilerin zarar görmeyeceğini belirtti. Kirby, "Bu konuda olduğu gibi bazı konularda aynı fikirde olmayabiliriz ama yine de müttefikimize değer veriyoruz” diye konuştu.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyaretini ertelemesiyle ilgili soruya ise Kirby, Erdoğan'ın seyahatine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti. Beyaz Saray ise, uygun bir zamanda Erdoğan'ı ağırlamayı beklediklerini ve programların uyumlu hale getirilemediğini ifade etti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de, ziyaretin programların uyuşmaması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiğini ve üst düzey diyalogun devam edeceğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN