Ukrayna istihbaratı: Zelenski’ye suikast hazırlığındaki Rus ajanlarını yakaladık

Ukrayna istihbaratı: Zelenski’ye suikast hazırlığındaki Rus ajanlarını yakaladık

Ukrayna Güvenlik Servisi, Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne hizmet ettiklerini ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye suikast hazırlığında olduğu iddia edilen iki albayın gözaltına alındığını bildirdi.

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye suikast girişimi planlarını ortaya çıkardığını ve bu planlarda yer aldığı iddia edilen iki albayın Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) hizmet ettiğini açıkladı.basliksiz-1-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi-kurtarildi.jpg

SBU'nun açıklamasına göre, gözaltına alınan iki albay, Zelenski'ye suikast hazırlığında oldukları gerekçesiyle tutuklandı. Bu kişilerin yanı sıra, FSB'nin istihbarat ağı tarafından Zelenski'nin yakın güvenlik biriminde görevli askerler arasından Devlet Başkanı'nı kaçırıp öldürebilecek kişilerin bulunması amacıyla planlar yapıldığı belirtildi.

hdfhdh.jpg

Ayrıca, Zelenski'nin yanı sıra SBU Başkanı Vasyl Maliuk, Ukrayna Savunma İstihbaratı Başkanı Kyrylo Budanov ve diğer üst düzey yetkililerin de hedef alındığı iddia edildi.

hd4h4d.jpg

SBU'nun açıklamasında, iddia edilen planın detaylarına da değinilerek, "İlk olarak, işe alınan bir ajan, korunan bir kişinin hareketlerini izleyecek ve bilgi aktaracaktı. Yetkilinin bulunması gereken evin koordinatları, bir füze saldırısı için kullanılacaktı. Daha sonra, saldırı yerinde bulunan kişilere bir insansız hava aracı ile saldıracaklardı. Ruslar, insansız hava aracının izlerini yok etmek de dahil olmak üzere başka bir füzeyle vurmayı planlıyordu" şeklinde detaylar paylaşıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN