Ünlü Alman tarihçiden biyografi yalanı

Ünlü Alman tarihçiden biyografi yalanı

Yahudi bir aileden geldiğini iddia ederek okuyucularını aldatan Alman tarihçinin aslında Protestan bir aileden geldiği ortaya çıktı.

KARAR/ALMANYA

Alman tarihçi Marie Shopie Hingst’in Yahudi bir aileden geldiğini iddia ettiği yalan beyan ile yazdığı blogdaki okuyucuları ve medyayı kandırdığı ortaya çıktı. Edindiği sahte belgelerle büyük bir çoğunluğu Holacaus’da yok edilen Yahudi bir aileden geldiğini iddia eden Hingst’in kökenleri Almanya’nın Stralsund kentinde bulunan protestan bir aileden geldiği şehir arşivinde bulunan belgelerle ıspatlandı.

Spiegel dergisinde yer alan habere göre Gabriele Bergner adındaki başka bir tarihçinin Hingst’in yalanını ortaya çıkardığı bildirildi. Hingst 2017 yılında ‘Yılın Bloggerı“ ödülü kazanmış ayrıca “Futur of Europa“ isimli Financel Times gazetesi tarafından verilen ödüle de yazdığı bir makale nedeniyle layık görülmüştü. Öte yandan Hingst’in yaydığı yalanların sadece uydurma aile biyografisi ile sınırlı olmadığı da ortaya çıktı.

Hingt’in blogunda Neu Delhi’in varoşlarında Hindistanlı gençlere cinsel danışmanlık hizmeti veren bir merkez kurduğunu yazmış ayrıca Almanya’daki bir doktor muayenehanesinde Suriyeli göçmenlere danışmanlık yaptığını duyurmuştu. Hingst’in Yüksek bir ihtimalle yalan olduğu tahmin edilen bu iki faaliyeti kendi kaleminden Die Zeit gazetesinin internet sitesi ile Deutschlanfunk isimli sitede yayınlanmıştı.

Zeit Online sitesinde konu hakkında yapılan açıklamada “Haber merkezimiz 27 Mayız 2019 yılında Spiegel tarafından uyarılarak, söz konusu misafir yazarın dile getirdiği konuların uydurma olabileceği bildirildi. Haberi inceledik ve gerçekten yazar tarafından yanıltıldığımızdan hareket ediyoruz“ denildi.

19-06/01/screenshot_5.jpg

Almanya'nın haftalık haber dergisi Der Spiegel'in ünlü muhabiri Claas Relotius'un da uydurma röportajlar gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN