Yemen ordusu ile Husiler arasında çatışma: 27 Husi öldü

Yemen ordusu ile Husiler arasında çatışma: 27 Husi öldü

Yemen ordusunun ülkenin orta kesiminde yer alan El-Beyda ilinde Husilerle girdiği çatışmalarda 27 Husi öldü.

Yemen hükümetine bağlı "26sepnews" haber sitesine göre, Husilerin, Ez-Zahir ilçesinde düzenlediği bir saldırı girişiminin ardından yaşanan şiddetli çatışmalarda 27 Husi öldü, bazıları ise yaralandı ancak yaralı sayısı hakkında bilgi verilmedi.

Orduya bağlı güçlerin Husilerin saldırısını geri püskürttüğü ve onları geri çekilmek zorunda bıraktığı kaydedildi. Haberde, ordu saflarında can kaybı yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili bilgi yer almadı.

ÇATIŞMALAR UZUN SÜREDİR YAŞANIYOR

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

EL-BEYDA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN