ROKETSAN ile Lockheed Martin arasında dev iş birliği

ROKETSAN ile Lockheed Martin arasında dev iş birliği

ROKETSAN ve Lockheed Martin firmaları, yeni nesil havadan karaya seyir füzesi SOM–J’nin F-35 yeni nesil uçakların iç silah istasyonuna entegrasyonu konusunda iş birliği yapacak.

ROKETSAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı'nda (DSEI), ROKETSAN ve Lockheed Martin firmaları yeni nesil havadan karaya seyir füzesi olan SOM–J’nin F-35 yeni nesil uçakların iç silah istasyonuna entegrasyonu konusunda iş birliği anlaşması imzaladı.

Sözleşme, Teknik Destek Anlaşması'nın aktif hale gelmesi ve yeni nesil seyir füzesi SOM-J’nin uluslararası müşterilere pazarlanmasını sağlayacak. SOM-J’nin, F-35 uçağına entegrasyonu Blok 4'e göre planlandı. Uçuşlu testler ilk etapta Türk Hava Kuvvetlerinin F-16’larıyla gerçekleştirilecek.

Uzun menzil mesafesinden hedefi vurabilecek

Törende söz alan Lockheed Martin Missiles and Fire Control firması Başkan Yardımcısı Frank St. John, F-35 uçaklarının gizli uçuşu esnasında kritik görünmezlik kabiliyetini korumak suretiyle pilotların SOM-J füzesi ile uzun menzil mesafesinden hedefi vurabileceğini belirtti.

ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Alpman ise Teknik Destek Anlaşması'nın iki firma arasındaki iş birliğini kuvvetlendireceğini ifade ederek, F-35 uçaklarına entegrasyonu sayesinde SOM-J füzesinin dost ve müttefik ülkelere ihracı konusunda önemli gelişmeler kaydedilebileceğini ve müttefik ülkelere önemli bir kabiliyet kazandıracağını vurguladı.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN