200 şubesi olan baharat devi iflas bayrağını çekti! Baharat denilince akla gelen ilk şirketti

200 şubesi olan baharat devi iflas bayrağını çekti! Baharat denilince akla gelen ilk şirketti

Türkiye’nin birçok ilinde toplam 200’e yakın şubesi bulunan, Türkiye’nin baharat devi iflas bayrağını çekti. Mahkemeden konkordato talep eden şirket için mahkeme dün iflas kararı verdi…

Peş peşe yeni şubeler açan Maksul Gıda, 3 sene önce mali olarak bunalıma girdi. Maksul Gıda’yla sahibi Hakan Şenol için konkordato talep etti. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirkete dair konkordato kararı verdi. Fakat, ilk derece mahkemesinin verdiği kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi kaldırdı.

BORÇLAR ÖDENMEDİ, VARLIKLAR BAŞKASINA DEVREDİLDİ

İstinaf Mahkemesi’nden çıkan kararın ardından dosya tekrardan Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne geldi. Bu süreçte, alacaklılar borçların ödenmediğini, şirket varlıklarınınsa başka kişilere devredildiğini mahkemeye bildirdi.

Mahkeme, dosyaya dair bilirkişi raporu aldırdı. Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ile Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar’ın mahkemeye sunduğu raporda, şirketin toparlanmasının zor olduğu belirtildi.

maksul-gida-iflas.jpg

İFLAS KARARI DÜN ONAYLANDI

Dün görülen duruşmada, mahkemeden Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı çıktı. Şirketten, kamunun yanı sıra birçok işçinin da parasını alamadığı belirlendi. Kararla beraber, şirketin tasfiye süreci de başladı. Borcu ise 400 milyon TL olarak kaydedildi.

Bir zamanlarda 200’e yaklaşan şubesi bulunan şirketin şuan 50 şubesi faaliyet gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN