50 bin sosyal konut İstanbul’a yetmedi

50 bin sosyal konut İstanbul’a yetmedi

50 bin sosyal konut projesinden 6 bin 300’le aslan payını alan İstanbul’a yeni sosyal konut projeleri yolda. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, 318 bin gibi yüksek bir başvuru sayısına ulaşılan İstanbul’a önümüzdeki dönemde yeni projelerin geleceğini müjdeledi.

DENİZHAN ERKOÇ / İSTANBUL

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, TOKİ olarak gelecek dönemde tamamen sosyal konutlara yoğunlaşacaklarını söyledi. Bulut “TOKİ olarak artık sosyal konut dışında bir konut üretimi gerçekleştirmeyeceğiz. Bu doğrultuda da biz adımlarımıza yıl başından itibaren başladık. Zaten 5 Mart’ta duyurulan 50 bin sosyal konut da bu mantık ve düşünce çerçevesinde ortaya çıkmış bir proje” ifadelerini kullandı. Bulut, 2023’e kadar sosyal konutta 250 bin konut hedefine ulaşmak istediklerini ve bu projelerde yatay mimari ve mahalle kültürüne uygun çalışacaklarını da sözlerine ekledi. 50 bin sosyal konutluk projenin kura çekimlerinin 19 Ağustos’a kadar tamamlanacağını aktaran Bulut, İstanbul’daki yoğun sosyal konut talebinin de karşılanacağını söyledi. Bulut “İstanbul’da sosyal konut ihtiyacının çok yüksek olduğu aşikar. Biz bu doğrultuda sadece İstanbul değil ama diğer illerde de aynı doğrultuda hareket edeceğiz ancak İstanbul özelinde de başvuru sayısının çok fazla olması nedeniyle öncelikli olarak bu 6 bin 300 kişilik kurayı çekeceğiz. Lakin önümüzdeki süreçte de İstanbul’da yeni sosyal konut projelerinin de bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu. Kentsel dönüşümde sadece TOKİ olarak bugüne kadar 146 bin konutun ihalesini gerçekleştirdiklerini ve 80 binin üzerinde konutun inşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini belirten Bulut, şöyle devam etti: Vatandaşın rızası olmayan hiçbir kentsel dönüşüme başlamıyoruz. Tozkoparan’da Vatandaşlarımıza 45 metrekare yerler teklif edilmiş. Bakanımız bunun bizim kültürümüze uygun olmadığını söyleyerek en az 75 metrekare 2+1 konutlar olması gerektiğini söyledi. Vatandaşlarımız bunu sevinçle karşıladılar. Bizim amacımız vatandaşın memnun olacağı projeler yapmaktır. 

36 AY İÇİNDE TESLİM EDİLECEK

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İstanbul’da çekilen sosyal konut kuralarına 318 bin civarı bir başvuru olduğunu ifade ederek, konutların en geç 36 ay içinde hak sahiplerine teslim edileceğini kaydetti. Millet bahçeleri bakımından İstanbul’a öncelik verdiklerini de söyleyen Bulut “İstanbul’da şu an 13 millet bahçesi sadece TOKİ gündeminde. Afet ve Acil Durum Yönetim (AFAD) Başkanı ile kriz anlarında millet bahçelerinin toplanma merkezi olarak kullanılması konusunda da görüştük” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN