Asgari ücrete ara zam müjdesi! Rakam vererek duyurdu, milyonlarca çalışan bayram edecek: Temmuz ayında...

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Rakam vererek duyurdu, milyonlarca çalışan bayram edecek: Temmuz ayında...

Son dakika asgari ücret zam haberi: Milyonlarca çalışan gözünü Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret ara zammına çevirmiş durumda. Enflasyondaki artış ile birlikte maaşlar hızla erirken gözler ara zamma çevrildi. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar ara zam yapılacak?' sorularını araştırırken beklenen açıklama geldi. Asgari ücrete ara zam müjdesi! Rakam vererek duyurdu, milyonlarca çalışan bayram edecek. İşte asgari ücret zam oranları...

Milyonlarca çalışan asgari ücrette ara zammı beklemekte. Vatandaşlar 'Temmuz ayında asgari ücrete ara zam gelecek mi?' sorusuna yanıt ararken dikkat çeken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kapıları kapatsa da peş peşe iddialar gelmeye devam ediyor. Canlı yayında müjdeli haberi verdi. Rakam vererek duyurdu. Temmuz ayında çalışanlar bayram edecek.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM MÜJDESİ!

Asgari ücret ara zammı merakla beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan umutları suya düşüren bir açıklamada bulunmuştu. Yapılan açıklama sonrası dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Habertürk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, canlı yayında temmuzda asgari ücrete yüzde 15-20 civarında zam beklediğini belirtti. Barlas, ekonomist Şeref Oğuz'un asgari ücrete eylül ayında zam yapılacağı kulis beklentisini ise gerçekçi bulmadığını kaydetti.

yeni-proje-2024-05-04t123332-183.jpg

ORAN VERİP AÇIKLADI

Kıdem tazminatının önemine değinen Barlas, "Kıdem tazminatı çok önemli bir haktır. Bu hakkın da sonuna kadar savunulması gerek. Bu konunun tartışmaya bile açılmaması gerekiyor." dedi.

Asgari ücrete ara zam geleceği belirten Barlas, "Asgari ücrete yapılabilecek zamların enflasyonu artırdığına dönük teoriyi oturup masaya yatıralım. Ortadan kaldıralım. Asgari ücrete daha küçük oranda bir ayarlama bekliyorum. Belki kimseyi memnun etmeyecektir ama sembolik de olsa bir artış... Ben yüzde 15 - 20 arasında, 20 bin TL'ye tamamlanan asgari ücret bekliyorum. Temmuzda emekli ve memurlar bir zam alacaklar." ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2024-05-04t123345-263.jpg

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Haber Global televizyonuna konuk oldu. Bakan Işıkhan asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirten Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN