Asgari ücrete zam var mı? Kabine sonrası Erdoğan açıkladı, binlerce çalışana kara haber...

Asgari ücrete zam var mı? Kabine sonrası Erdoğan açıkladı, binlerce çalışana kara haber...

Türkiye'de yükselen enflasyon karşısında asgari ücret zammı merak konusu oldu. Yılbaşından itibaren ara zammın yapılmayacağı sık sık belirtilse de yüksek enflasyon ara zamma kapı aralıyor. Bu kez soruya cevabı Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. İşte çalışanların beklediği zam haberi...

Yılbaşında zamlanan asgari ücret 17 bin 2 liraya yükseldi. 2024 yılında ara zam yapılmayacağı paylaşılırken, yüksek enflasyon sebebiyle ara zam beklentileri yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ara zam konusunda Kabine Toplantısı sonrasında açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRETTE ZAM AÇIKLAMASI

Ülkemizde yüksek enflasyon sebebiyle ara zam tartışmaları sık sık gündeme taşınıyor. Milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücrette ara zam konusu kesinleşti. Uzmanlar tarafından ara zam beklense de yılbaşından günümüze kadar ara zammın yapılmayacağına dair sık sık açıklamalar yapıldı. Son olarak Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da bir açıklama geldi.

para-rw99-cover.webp

ASGARİ ÜCRETLİDE ZAM BEKLENTİSİ

Asgari ücret yeni yıl zammıyla net 17 bin 2 lira, brüt olarak 20 bin 2 liraya yükselmişti. Zammın ardından asgari ücretin dolar karşılığı 570 olarak rekora imza attı. Asgari ücrete yeni yılda 5 bin 600 liralık zam yapılırken devlet desteği ise 700 TL olarak paylaşıldı. Asgari ücretli bir çalışanın maliyeti son zamların ardından 23 bin 502 TL oldu.

Yeni yılda yapılan asgari ücret zammı nisan ayından itibaren açlık sınırının altına geriledi. TÜİK'in verilerine göre, nisan ayında paylaşılan enflasyon ile beraber düşüş ivmesi görülse de enflasyon yüzde 70'e kadar yükseldi. Yüksek enflasyon karşısında alım gücü düşen asgari ücretli vatandaşlarda zam beklentisi oluştu.

31cc8a9c1c8c4b8ca61d6f10d11547a2-1.png

ENFLASYONDA TEK HANE HEDEFİ

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Hayat pahalılığını çözmek için adımlar atıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyondaki hedefin tek hane olduğunu paylaştı. Enflasyonda düşüş oldukça vatandaşın satın alma gücünde artış olacağını söyleyen Erdoğan, "Bizim amacımız geçici rahatlamalarla sorunu ötelemek değil, 85 milyonun tamamı için kalıcı refah artışını sağlamaktır. Seçim döneminde popülizme meyletmeyerek ekonomi politikamıza olan güvenimizi ortaya koyduk. Bundan geriye dönüş olmayacaktır. Hedeflerimize ulaşmak için para, maliye ve gelirler politikalarımızı ahenk içinde yürütüyoruz. Verimliliği artırmak ve ekonomimizi daha rekabetçi kılmak için yapısal reformlara hız kazandıracağız” ifadelerini kullandı. Açıklamalarda direkt olarak bir asgari ücret zam konusu geçmese de geçici rahatlama işaret edilerek refah artışı gündeme taşındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN