Bakan Şimşek'ten dış ticaret açığındaki düşüşe ilişkin açıklama: Programımız çalışıyor

Bakan Şimşek'ten dış ticaret açığındaki düşüşe ilişkin açıklama: Programımız çalışıyor

TÜİK'i açıkladığı verilere göre Türkiye'nin ihracatı Mart ayında 22 milyar 571 milyon dolar, ithalatı ise 29 milyar 912 milyon dolar olarak gerçekleşti. Açıklanan verilere ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Programımız çalışıyor" değerlendirmesinde bulundu ve "Yapısal reformlarla küresel ticaretteki yerimizi daha da güçlendireceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mart ayı dış ticaret rakamlarını değerlendirerek, ekonomi politikalarının olumlu sonuçlarını vurguladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin Mart ayında ihracatı 22 milyar 571 milyon dolar, ithalatı ise 29 milyar 912 milyon dolar olarak gerçekleşti. Açıklanan verilere göre, dış ticaret açığı 7 milyar 341 milyon dolara düşerken, ihracatın ithalatı karşılama oranı %75,5'e yükseldi.

"YAPISAL REFORMLARLA KÜRESEL TİCARETTEKİ YERİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dış ticaret açığındaki düşüş trendinin sekiz aydır kesintisiz devam ettiğini belirtti. Bakan Şimşek, "Martta yıllık dış ticaret açığımız, önceki yılın aynı ayına göre 26 milyar dolar iyileşerek 92 milyar dolara geriledi. 2024 yılının ilk çeyreğinde yıllık mal ihracatımız 257,6 milyar dolara, turizm gelirlerimiz ise 56,3 milyar dolara ulaştı" dedi.

Şimşek, salgın sonrası yeniden şekillenen tedarik zincirlerine ve stratejik rekabetin artışına dikkat çekerek, Türkiye'nin bu eğilimlerden olumlu etkilenen ülkelerden biri olduğunu vurguladı. Bakan, verimliliği artıracak yapısal reformlarla Türkiye'nin küresel ticaretteki yerini daha da güçlendireceklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN