Bayram harçlıkları hesaplara yatırılıyor! 6.337 TL ödeme yapılacak! 20 Nisan’a kadar…

Bayram harçlıkları hesaplara yatırılıyor! 6.337 TL ödeme yapılacak! 20 Nisan’a kadar…

Bayrama kısa bir süre kala vatandaşların yüzünü güldüren açıklamalarda peş peşe geliyor. Listede adı yazana 2000 TL bayram ikramiyesi sağlanacağı belirtildi. Destek ödemeleri 6337 TL'ye yükselirken son başvuru tarihinin 20 Nisan 2023 olduğu aktarıldı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri Nisan ayında da devam ediyor. Bayrama kısa bir süre kala vatandaşlar da ödemeler hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Evde bakım maaşları nisan ayında hesaplara yatırılırken ödemelerin ne zaman yapılacağı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

HEMEN BAŞVURU YAPIN

Yapılan açıklamalar kapsamında maaşları 2000 TL bayram ikramiyesi eklendiği belirtildi. Ödemeler 6337 TL'ye yükselirken vatandaşların şartları sağlaması gerektiği aktarıldı. Evde bakım maaşı adı altında yapılan ödemeler her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara yatırılıyor. Ödemelerin en geç 20 Nisan 2023 arefe günü hesaplarda olacak aktarıldı.

paralarr.jpg

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER NELERDİR?

Evde bakım maaşı kapsamında ödeme almak isteyen kişilerin yanında bulundurması gereken belgeler şu şekildedir:

  • Evde bakıma muhtaç kişi ve bakıcının kimlik fotokopileri
  • Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu
  • Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi
  • Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için mahkeme raporu

para-odemesi-1-001.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Evde bakım maaşı almak isteyen kişilerin Öncelikle gereken şartları taşıması gerekiyor. Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemeleri için vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapması gerekiyor. E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapamayan kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN