Bulgaristan'la Volkswagen rekabetinde bir adım önde

Bulgaristan'la Volkswagen rekabetinde bir adım önde

Volkswagen’in yeni açacağı üretim tesisi için Türkiye ve Bulgaristan arasında yaşanan rekabeti Allgemeine Zeitung sayfalarına taşıdı. Habere göre, Türkiye bir adım önde.

KARAR / ALMANYA 

Volkswagen yeni bir üretim tesisi açmak için Türkiye ve Bulgaristan arasında karar vercek. Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinde yer  alan habere göre, bu amaçla İzmir’de 40 hektarlık bir araziyi hazır hale getiren Türkiye rekabette önde bulunuyor. 

FAZ’a açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Türkiye’nin Almanya ile ilişkilerde normalleşme yaşadığını belirterek, “Alman şirketlerinin yatırım kararları artık daha az siyasi ilişkiler etkisi altında belirleniyor. Geçtiğimiz aylarla iyileşme yönünde çok açık işaretler gördük“ dedi. 

Volkswagen içinde Skoda-Karoq, ve Seat-Adeca markalarının bulunduğu araçları üretmek için bir ülke arayışında. Alternatif olarak sadece Türkiye ve Bulgaristan düşünülüyor. Volkswagen’in hangi ülkede yatırım yapacağını Kasım ayı sonunda karar vermesi bekleniyor.

Taysat Başkanı Alper Karaca ise Automobilwoche isimli sektör dergisine yaptığı açıklamada “Rasyonel bir karar verildiği müddetçe Türkiye’nin avantajlara daha yüksek" dedi. 

Karaca, VW’nin Türkiye’yi sadece bir satış pazarı olarak değil, aynı zamanda bir üretim merkezi olarak da görmesini beklediklerini belirterek, VW’nin Türkiye’de geçtiğimiz yıl 120 bin araç sattığını hatırlattı.

Türkiye otomobil üreticileri sıralamasında dünyada 14.'ü, Avrupa'da ise  5. sırada.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN