Dacia satışları yeni ECO-G ile ‘gaz’layacak

Dacia satışları yeni ECO-G ile ‘gaz’layacak

Dizel ve benzinliden daha ekonomik Dacia’lar yola çıkıyor. ECO-G ismiyle LPG seçeneğine kavuşan markanın binek modelleri arasında Sandero, Logan MCV, Duster ve Lodgy yer alıyor. Yüzde 30 daha düşük kullanım maliyetine sahip olan araçların başlangıç fiyatı ise 88 bin 900 lira olarak belirlenmiş.

ALİ YILDIRIM

Otomotiv teknolojisi her geçen gün yeni bir teknolojiye kavuşuyor. Özellikle Avrupa’da patlak veren dizel skandalıyla birlikte otomotiv markaları yakıt geçişlerini hızlandırdı. Elektrikli ve yarı elektrikli (hibrit) modelleri birbiri arkasına sıralayan üreticilerden bazıları da LPG’li (Sıvılaştırılmış petrol gazı) araç üretimine yöneldi. Türkiye’nin en uygun fiyat etiketli otomobillerini satan Dacia ise bu alana ECO-G ismiyle giriş yaptı. Benzinli versiyonlara nazaran daha ekonomik olan LPG’li modeller dizelden de pay alacağa benziyor. Dacia markası, LPG’li versiyonlarını ürün gamına böylece ekledi. Toplam kullanım maliyeti avantajına sahip ECO-G serisi olarak adlandırılan LPG’li versiyonlar, ekonomik ve ekolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş “Dünyada ve ülkemizde marka ve ürün gamı gelişimini sürdüren Dacia, Türkiye pazarında 2018 yılını 29 bin 918 adetlik satış rakamı ve 4.8 pazar payı ile marka sıralamasında 8’inci sırada tamamladı. Müşteri beklentilerine eksiksiz cevap vermek üzere ürün gamını sürekli güncelleyen marka, ‘yalın, sağlam, ulaşılabilir’ felsefesi doğrultusunda bugüne kadar yüzbinlerce müşteriye ulaştı. Son 10 yıldır LPG’ye sürekli artan talebe cevap vermek üzere, pazarın dinamiklerine paralel olarak üretilen Dacia ECO-G versiyonlarını, Türkiye’de de müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Türkiye, LPG’li araç parkı büyüklüğü bakımından dünyanın en büyük ülkesi olup otogaz tüketiminde ise Avrupa lideri ve dünya ikincisi konumunda yer alıyor. Türkiye binek otomobil parkındaki LPG’li araç payı bugün yüzde 38 oranında. ECO-G versiyonlarının, Dacia markasının pazardaki konumunu daha da güçlendireceğini düşünüyoruz.

OYAK Grubu’nun müşteri odaklı yaklaşımı çerçevesinde Dacia’nın bu yeni serisinin, toplam kullanım maliyeti düşük araç çözümü arayan müşterilerimizin taleplerine en iyi şekilde cevap vereceğinden hiç şüphemiz yok” dedi.   

TÜM BİNEK AİLESİNDE OLACAK

Dacia, ECO-G serisini Sandero’da Stepway versiyonu, Logan MCV ve Lodgy’de Ambiance versiyonu, Duster’da ise Comfort ve Prestige versiyonu ile Türkiye’de müşterilerinin beğenisine sunuyor. Benzin ve dizel versiyonlara göre daha ekonomik ve çevreci olma özelliği ile öne çıkan Dacia ECO-G serisi, daha uzun motor ömrü ile diğer motor tiplerinden ayrılıyor. LPG versiyonları, benzinli versiyonlara oranla yaklaşık yüzde 45 daha düşük yakıt maliyeti ve ortalama yüzde 25-30 daha uygun kullanım maliyeti ile öne çıkıyor. Orijinal fabrika üretimli olan ve LPG yakıtı ile çalışmaya uygun teknik modifikasyonlar ile geliştirilen Dacia ECO-G versiyonlarında kullanılan motorlar, uzun ömür ve ekonomik kullanım sürekliliği sağlıyor. Bu yeni versiyonda, en büyük LPG markalarından biri olan LandiRenzo kullanılıyor. Dacia’nın LPG’li versiyonları, Renault MAİS garantisi altında müşterilerinin beğenisine sunuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN