Dolar sahipleri yerinde duramayacak! Uzman isim açıkladı: 18 TL birden artacak… İşte Dolar, Euro, Sterlin fiyatları…

Dolar sahipleri yerinde duramayacak! Uzman isim açıkladı: 18 TL birden artacak… İşte Dolar, Euro, Sterlin fiyatları…

Dolar kurunda yaşanan dalgalanmalar yatırımcının yüreğini de hop hop hoplatıyor. Seçimlerin ardından yükselmesi beklenen dolar fiyatlarının düşüşe geçmesi yatırımcıyı da tedirgin ediyor. Dolardaki düşüş devam edecek mi? Dolar fiyatları ne zaman yükselecek? sorularının yanıtı merak ediliyor. İşte Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı güncel fiyatları…

Mevduat faiz oranlarının yüzde 60’a ulaşması doların yükselme olasılığının azalmasına neden oluyor. Hem yabancı hem de yerli yatırımcılar yönünü TL'ye çevirirken dolar kurundaki sert düşüşlerde yatırımcıları tedirgin ediyor. Bankalararası Piyasa ile Kapalı Çarşı arasındaki fiyat farkı göze çarparken güncel rakamlarda yakından takip ediliyor. Kapalıçarşı'da Dolar fiyatı 31 TL'ye gerilerken Euro 34,78 TL, İngiliz Sterlini 40,70 TL, İsviçre Frangı 35,33 TL'den güne başlangıç yaptı. Dolar fiyatlarının ne zaman yükseleceği merak edilirken akıllardaki sorunun yanıtı ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. “Büyük kayıplara hazır olun” uyarısında bulunan uzman isim doların 18 TL birden yükseleceğini de söyledi. İşte Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı güncel fiyatları…

DOLAR 50 TL'YE YÜKSELECEK

Enflasyonun devamlı olarak artması ve bu durumun hiçbir makroekonomik müdahaleye maruz kalmaması durumunda doların 50 TL'ye yükselebileceğini söyleyen Selçuk Geçer, "Eğer bu seviyenin altında doları tutmaya devam ederseniz, büyük zarar edersiniz. Ülkeyi ve vatandaşı ciddi anlamda sıkıntıya sokarsınız. 30, 32, 35 veya 29 seviyelerinde doları tutabilirler mi? Belki tutabilirler. Ancak bunun bedeli korkunç bir bütçe açığı olur, korkunç faiz ödemeleri olur. Büyük kayıplara hazır olun." sözlerini dile getirdi.

selcuk-gecer-2.jpg

32 TL seviyesinde yer alan dolar kurunun 18 TL birden yükselerek 50 TL'ye yükselebileceğini belirten Geçer, yatırımcının da yüzünü güldürdü.

2 MAYIS 2024 GÜNCEL DÖVİZ KURLARI

2-mayis-dolar-kuru.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN