Dolar/TL kuru güne 5,47 seviyesinde başladı

Dolar/TL kuru güne 5,47 seviyesinde başladı

Merkez bankalarının faiz indirmeye başlaması ve TL'deki yüksek faiz koruması nedeniyle dolar, aşağı yönlü hareketini sürdürüyor. Bayram öncesi satışlarla kur 5,45'in altını gördü. Kur bu sabah ise 5,47 seviyesinde güne başladı.

Bankacılar, artan risk iştahı ve getiri arayışının, geçen yıllarda gelişmekte olan ülkelerin oldukça üzerinde değer kaybeden TL için daha da pozitif olduğuna dikkat çekiyor.

Dolar/TL saat 07.00 itibari ile güne 5,4739/ 5,4814 seviyesinde işlem görüyor.

EN İYİ PARA BİRİMİ 'TL'

ABD ile ilişkilere yönelik endişelerin azalması ve TL’nin sunduğu yüksek faizin etkisiyle TL bu çeyrekte en iyi performansı gösteren EM para birimi olurken, dolar/TL Nisan başından bu yana en düşük olan 5,50’nin altında seyrediyor. Tahvil piyasasına girişlerin de devam etmesiyle faizlerde de düşüş gözleniyor.

Piyasalarda bu konu kısa süre öncesine kadar jeopolitik riskleri artırabilecek bir gelişme olarak görülüyordu. Ancak anlaşma sağlanması, ABD ile Türkiye ilişkilerine yönelik mevcut olumlu algıya yönelik fiyatlamanın bozulmayacağına işaret ediyor.

Analistler ayrıca TL’de yüksek getiri, küresel merkez bankaların genişlemeci politikaları, Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik olumlu beklentiler, S-400 konusunun daha arka planda kalmasının yanı sıra TL’de açığa satışın maliyetinin yüksek olmasının kurda yukarı yönlü spekülatif hareketleri engellemesinin de TL’ye olumlu yansıdığını belirtiyor.

SON DURUM

İstanbul serbest piyasada dolar 5,4790 liradan, euro ise 6,1360 liradan güne başladı.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,4550 lira, euronun satış fiyatı ise 6,1270 lira olmuştu.

İçeride önemli bir veri ve haber akışı bulunmazken, ABD ve euro bölgesinde enflasyon verileri izleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN