Dolar/TL kuru yeni haftaya 5,59 seviyesinde başladı

Dolar/TL kuru yeni haftaya 5,59 seviyesinde başladı

İstanbul serbest piyasada dolar 5,5960 liradan, euro 6,2290 liradan haftaya başladı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı sonrası yükselişe geçen dolar, geçtiğimiz haftanın son işlem günü olan 2 Ağustos'ta 5,58 civarında işlem görmüştü. Fed'in faiz indirmesine rağmen gelecek yıl faiz indirim beklentilerinin azalması kurda yükselişe neden olmuştu.  Fed'in kararı öncesi dolar 5,51'li seviyelere kadar gerilemişti. 

Kapalıçarşı'da 5,5940 liradan alınan dolar, 5,5960 liradan satılıyor. 6,2270 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 6,2290 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 5,5790 lira, euronun satış fiyatı ise 6,1910 lira olmuştu.

S&P TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU TEYİT ETTİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P) Türkiye'nin kredi notunu teyit etti. S&P, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B+", uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit etti.

S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B+", uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunun ise "BB-" olarak teyit edildiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN