Elektrikli otomobillerin şarj sorunu tarih oluyor! Bu arabanın bataryasını değiştirmek cep telefonundan kolay

Elektrikli otomobillerin şarj sorunu tarih oluyor! Bu arabanın bataryasını değiştirmek cep telefonundan kolay

Elektrikli otomobil sahiplerinin en büyük şikayeti olan şarj sorunu artık tarih oluyor! Bu arabanın bataryasını değiştirmek, cep telefonundan bile daha kolay...

TUNACAN ATALAY

Elektrikli araç sektöründe, şarj süresi uzunluğu sık sık tartışma konusu olmuştur. Ancak, NIO bu soruna kesin bir çözüm sunarak yeni bir dönem başlatıyor. Şirketin yeni alt markası ONVO altında piyasaya sürülecek olan orta segment SUV modeli Onvo L60, bu devrimin öncüsü olacak. Araç, sadece üç dakika içinde değiştirilebilen batarya sistemi ile dikkat çekiyor.

Onvo L60, 900V elektrik mimarisine sahip ve 60 kWh kapasiteli BYD üretimi LFP bataryalarla donatılmış durumda. Ayrıca, isteğe bağlı olarak CATL tarafından üretilen 90 kWh'lik NCM bataryalarla menzilin daha da artırılması mümkün. Bu teknoloji sayesinde, uzun şarj süreleri artık tarihe karışıyor.

BAŞLANGIÇ FİYATI 768 BİN TL

Nio Onvo L60 appears in real life without camouflage - CnEVPost

Modelin iç donanımları da oldukça etkileyici. Qualcomm Snapdragon 8295 çipsetten güç alan bilgi-eğlence sistemi, NIO ET9 modelinden esinlenilen geniş yatay bir ekranla birlikte geliyor. L60, bataryasız olarak 24 bin dolarlık (yaklaşık 768 bin TL) cazip bir başlangıç fiyatıyla sunulacak ve NIO'nun müşteri kitlesini genişletecek potansiyelde.

Resmi tanıtımın yakın haftalarda yapılması beklenen Onvo L60, elektrikli araç pazarında yeni bir sayfa açacak. Şirketin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarının aktifleşmesiyle birlikte, otomobil meraklılarının ve potansiyel alıcıların ilgisi şimdiden yükselmekte.

Bu yenilikçi teknoloji ile NIO, elektrikli araç sahiplerinin en büyük sorunlarından biri olan şarj süresi problemine pratik ve etkili bir çözüm sunarak, elektrikli araçları daha cazip hale getiriyor. Onvo L60 ile elektrikli araçlar artık daha erişilebilir ve pratik, şarj sorunu ise artık eskide kalan bir mesele.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN