Elinde doları-eurosu olanların eli ayağı titreyecek! Döviz 5'e katlayacak mı? Piyasanın en saygın uzmanı açıkladı

Elinde doları-eurosu olanların eli ayağı titreyecek! Döviz 5'e katlayacak mı? Piyasanın en saygın uzmanı açıkladı

Dolar ve eurosu olanları heyecanlandıran haber paylaşıldı. Piyasanın en saygın uzmanından elinizi ayağınızı titretecek açıklama geldi. Döviz kurundaki hızlı yükselmelerdeki riskten bahsetti. İşte kritik açıklamalar...

BURAK ÖZTOPRAK

Ülkemizde adım adım yükselen döviz kuruna karşı yatırımcıların beklediği ani artışlara dair açıklama geldi. Piyasanın güvenilir uzmanından ani artışlar gündeme taşındı. Dövizde ani artışların sebep olabileceği riskleri açıkladı. İşte tüm detaylar...

EKONOMİ YAZARLARI HEMFİKİR

Son zamanlarda yükselen döviz kurları hakkında vatandaşlar arasında yaygın bir görüş var: "Döviz bir anda 3'e, 5'e katlasa da bir rahatlasak." Ancak, bu tür bir artışın gerçekte yarardan çok zarar getirebileceği konusunda ekonomi yazarları da hemfikir.

doviz-euro-dolar-aa-001.jpeg

'DÖVİZİN ANİDEN YÜKSELMESİ...'

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, son yazısında döviz kurlarının hızla yükselmesi durumunun toplum üzerindeki etkilerini irdeledi. Aktaş, Türkiye'de birçok insanın döviz kurlarındaki artışı fırsat olarak gördüğünü, ancak bunun ekonomik gerçekliklerle örtüşmediğini belirtti. "Dövizin aniden yükselmesi, kısa vadede bazılarının cebini doldursa da, genel olarak ekonomiye ve toplumun büyük bir kesimine zarar verir," diye yazdı.

000-18c6fa.jpg

'DİREKT MALİYETLERE YANSIYOR'

Türkiye'nin enerji, sanayi üretimi ve tarımsal üretimde dışa bağımlı olması nedeniyle, döviz kurlarındaki artışların hemen fiyat artışlarına yol açtığını vurgulayan Aktaş, şunları ekledi: "Döviz kuru artışı direkt olarak maliyetlere yansıyor ve bu da tüketici fiyatlarına olumsuz olarak yansıyor. Benzine zam gelmeyen bir ayda bile, bu durum fiyat istikrarına katkıda bulunuyor."

Aktaş, dövizin yükselmesi durumunda, ihracat ve turizm gelirlerinin artacağı yönündeki argümanların da gerçekçi olmadığını ifade etti. "Döviz artışı, ülkede yaşam maliyetini artırarak, Türkiye'yi yabancılar için daha pahalı bir destinasyon haline getirir. Bu da turizm gelirlerinin azalmasına neden olabilir," şeklinde konuştu.

1200-2024-04-17t095835622-001.webp

'ENLASYONLA MÜCADELEYE ODAKLANMALIYIZ'

Alaattin Aktaş, toplumun döviz kurlarındaki artışları bir kurtuluş yolu olarak görmesinin, temel ekonomik sorunları göz ardı ettiğini söyleyerek, "Türk Lirası'nın değer kaybetmesini beklemek yerine, enflasyonla mücadele ve yapısal reformlara odaklanılması gerektiğini" vurguladı. Aktaş, bu tür yapısal değişikliklerin ekonominin sağlıklı bir şekilde büyümesi için elzem olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN