Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek 2019 | Bakanlıktan Kurban bayramı ikramiyesi açıklaması

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek 2019 | Bakanlıktan Kurban bayramı ikramiyesi açıklaması

Her yıl Ramazan ve Kurban bayramı öncesi olmak üzere yılda iki defa verilen emekliye Kurban bayramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Bakanlıktan gelecek son dakika açıklamasını takip edenler, ‘emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek 2019? sorusunun yanıtını arıyor. İşte detaylar…

Emeklilerin bayram öncesi nefes almasını sağlayan emekliye bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. Milyonlarca emekli, dul ve yetime ödenen kurban bayramı ikramiyesi ödeme tarihi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili gelişmeleri karar.com’dan öğrenebilirsiniz…

EMEKLİ KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından emekliye Kurban bayramı ikramiyesinin ne zaman ödeneceğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Emekliye bayram ikramiyesinin ödeneceği tarih belli olur olmaz sayfamızdan duyurulacak. Ancak tahmini olarak bakılırsa, emekliye kurban bayramı ikramiyesinin 5-9 Ağustos 2019 tarihleri arasında ödenebileceğini söyleyebiliriz.

KİMLER İKRAMİYEDEN FAYDALANABİLİYOR?

Ramazan ve Kurban olmak üzere senede iki defa ödenen bayram ikramiyelerinden SGK'den emekli aylığı alanların yanında, mayıs ayına aylığı bağlanan emekliler de yararlanabiliyor. Bunun hâricinde bayramda maaş almaya hak eden vazife malullüğü aylığı, yaşlılık aylığı, ölüm aylığı ile devamlı iş göremezlik geliri alan vatandaşlar, gaziler, şehit yakınları, şampiyon sporcular, güvenlik korucuları ve terör mağduru vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye alıyor. İkramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da yararlanabiliyor.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu yıl arefe günü 10 Ağustos Cumartesi günü, 11-14 Ağustos da Kurban bayramı oluyor. Kurban bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlayacak, 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN