Emekli maaşlarında o rakam ilk kez telaffuz ediliyor! Net zam oranı ortaya çıktı: O ayrıntıyı hesapları değiştirecek

Emekli maaşlarında o rakam ilk kez telaffuz ediliyor! Net zam oranı ortaya çıktı: O ayrıntıyı hesapları değiştirecek

Hem emekliler hem de memurlar dört gözle temmuz ayını bekliyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranları merak edilirken net rakam ilk kez telaffuz edildi. O ayrıntı tüm hesapları sil baştan değiştirecek. İşte emekli maaşlarındaki son gelişmeler…

Hem emekliler hem de memurlar Temmuz ayında yapılacak zam oranları hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile birlikte net rakamlarda belli olacak. Yılın 2 yarısında yapılacak zam oranları için tahminler gelmeye devam ediyor. Zam için geri sayım devam ederken emekliler de iyi bir rakam için dört gözle açıklanacak rakamları bekliyor. İşte emekli maaşlarındaki son gelişmeler…

GERİ SAYIM BAŞLADI

Temmuz ayında belli olacak zamlı ödemeler için nefesler tutuldu. Temmuz zamları için geri sayım devam ederken seçim öncesinde seyyanen zam umutları da emeklinin hayallerini suya düşürdü. Tüm emekliler bu kez de refah payı için yapılacak sevinçli bir haberi bekliyor. Ekonomist Muhammet Bayram emekli maaşında zam oranını ve en düşük emekli maaş beklentisini açıkladı.

ekonomist-muhammet-bayram.jpg

TV100 yayınına katılan Ekonomist Muhammet Bayram, "SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon farkı kadarlık bir zam alıyorlar. Memur ve memur emeklileri enflasyon farkı artı toplu sözleşme zammı alıyorlar. Burada kayıplar olacak sözleşme zammından kaynaklı" sözlerini dile getirdi.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

İlk 4 aylık enflasyon rakamının %18,72 olduğunu belirten Ekonomist Muhammet Bayram, Mayıs ve Haziran enflasyonunun belirlenmediğini söyledi. Mayıs ve Haziran aylarında %3 civarında enflasyon oluşması durumunda 6 aylık Enflasyonun %25 civarında olacağını belirten Bayram, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile birlikte diğer memur emeklilerinin de en düşük emekli maaş alanların da enflasyon karşısında ezileceğini ifade etti.

emekli-para.jpg

Ekonomist Muhammet Bayram, "Sayın Cumhurbaşkanı da buna ilişkin olarak, 'Hassasiyetin farkındayız' açıklamasında bulunmuştu. O yüzden ben bu dönem de küçük bir refah payı artışı bekliyorum. Yüzde 5'lik bir artış öngörüyorum." sözlerini dile getirdi.

%30 ARTIŞ YAPILACAK

Muhammet Bayram, kendi öngörüsünün %25'i bir 5 puanlık artış yapılarak %30 civarında olacağını dile getirdi. Emekli maaşı ile kök ücret arasında bir farklılık olduğunu söyleyen Bayram, kök maaş üzerinden bir %25'lik artış yapılabileceğine değindi.

Temmuz zamları hakkında açıklamalarına devam eden Ekonomist Muhammet Bayram, şu sözleri dile getirdi:

emekli-para-kapak-2.jpg

"Bu dönemde en düşük maaşı, kök maaşı sabitlenirse şu anda kişinin en düşük kök maaşı 10 bin TL olursa en düşük emekli maaşı seviyesinde yüzde 25'lik bir artış olursa 12 bin 500 TL alacak ya da yüzde 30'luk bir artış olursa 13 bin TL olacak. En düşük emekli maaşının da 15 bin TL'ye çıkarılması yönünde öngörüm. Eğer bu olursa yıllardan beri muhalefet konusu olan asgari ücrete yakınsama konusunda en düşük emekli maaşına bir adım atılmış olur."

15.000 TL üzerine çıkacak kök ücret ile birlikte en düşük emekli maaşın sabitleneceğini söyleyen Bayram, bundan sonra emeklinin ne alacağının netlik kazanacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN