Emekli ve memur temmuz maaş zammı hesaplama 2019: Memurlara ne kadar maaş zammı yapıldı?

Emekli ve memur temmuz maaş zammı hesaplama 2019: Memurlara ne kadar maaş zammı yapıldı?

Emekli ve memur temmuz maaş zammı hesaplama işlemleri 2019’da memurlar ve memur emeklileri tarafından sorgulanıyor. Enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte ek zam alacak olan memurlar, temmuz ayı enflasyon verilerinin de açıklanmasını bekliyor. Peki memurlara ne kadar maaş zammı yapılacak? Emekli ve memur temmuz maaş zammı ne kadar olacak? Memur maaş zammı hesaplaması nasıl yapılır? Tüm ayrıntılar karar.com’da…

Memur emeklisi ve memurların gözü kulağı temmuz ayında yapılacak zamma çevrildi. Yılda iki defa zam alan memurların, temmuzda açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerinin ardından ne kadar maaş zammı alacağı ortaya çıkacak. Geçen ay açıklanan ve beklenenin üzerinde gerçekleşen mayıs ayı enflasyon verilerinin ardından temmuz ayında ek zam alacağı kesinleşen memurların ve memur emeklilerinin gözü kulağı temmuz ayında açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerinde. Peki memurlar ve memur emeklileri temmuz ayında ne kadar ek zam alacak? Zamlı memur maaşı hesaplama nasıl yapılıyor? Memurlara ne kadar maaş zammı yapılacak? Tüm bu gelişmeler haberimizde…

2019 MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR?

Beklenene göre, Bağ-Kur ve SSK emeklileri yüzde 6.7, memurlar ve emeklilere de yüzde 7.7 zam yapılacak

Temmuz ayında emeklilerin maaşları zamlı olarak yatacak. 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü haziran ayı enflasyon rakamlarının paylaşılmasıyla birlikte SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileriyle görevdeki memurların temmuz zamları belirlenmiş olacak. İlk altı aylık enflasyonun yüzde 6.7 olması öngörülüyor. Bu şekilde yansıması hâlinde Bağ-Kur ve SSK emeklileri yüzde 6.7, memurlar ve emeklilerin maaşlarına da yüzde 7,7 zam gelecek. Malulen emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar da zamdan yaralanacak.

2019 MEMUR MAAŞ ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ve memurların zam oranı 3 Temmuz 2019'da yani enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte açıklanacak.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

Türk-İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 Türk lirası zam, ilk altı ay yüzde 15, iki, üç ve dördüncü altı aylar enflasyon 3 puan refah payı talep etti. Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesine dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'a sundu.

SSK’LIYA EN AZ BİN 200 TL

Yüzde 6.7’lik zam yapılması durumunda en düşük SSK emeklisi maaşı 2 bin 31 Türk lirası olacak. 2008 yılının ardından SSK emeklisi maaşı da bin 200 Türk lirasına çıkacak. En düşük Tarım Bağ-Kur’lu aylığı bin 354 Türk lirasına çıkacak. Esnaf Bağ-Kur’luların aylığı ise bin 715 Türk lirasına ulaşacak. Memurların ve emeklilerinin zam oranları toplu sözleşmeyle belirleniyor. Memur ve emeklileri temmuzda toplu sözleşme uyarınca yüzde 5 zam alacak. Altı aylık enflasyonun yüzde 4’i aşması halinde enflasyon farkı da memur ve emeklilerinin maaşlarına eklenecek. Enflasyon yüzde 6,7 olması durumunda memurlar yüzde 2,7 enflasyon farkı ve yüzde 5 toplu sözleşme zammıyla yüzde 7,7 oranında zam alacak.

AİLE ÇOCUK YARDIMI ARTACAK

Temmuz zammıyla en düşük memur maaşı 3.641 TL’ye yükselecek. Zam oranı yüzde 7.7 olursa bu durumda en düşük memur maaş 3.782 TL olacak. Memurların maaşlarıyla birlikte aile yardımı ve çocuk zammı da artıyor. Dolayısıyla aile yardımı ve çocuk zammı alan memurların maaşlarında daha yüksek oranda artış olacak. Diğer yandan enflasyon farkıyla maaş zammı daha da artacak.

ENFLASYON FARKI DA YANSIYACAK

Şu an için en düşük memur emeklisi maaşı 2.379 TL. Zammın yüzde 7.7 olması halinde ise en düşük memur emeklisi maaşı 2.562 TL olacak. Memur emeklileriyle birlikte görevdeki memurlar da yüzde 5 zam alacak. Bu zamma ilave enflasyon farkı da maaşlara yansıyacak. Memurlar maaşlarını ayın 15’inden 15’ine aldıkları için 15 Temmuz tarihinde yüzde 5 zamlanmış maaşları memurların hesaplarına yatacak. Enflasyon farkı ise daha sonra maaşlarına yansıtılacak.

EMEKLİYE VE MEMURA OCAK ZAMMI NE KADAR YAPILDI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon aralıkta yüzde 0,40 düştü, 2018 enflasyonu yüzde 20,30 oldu. Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu.

SGK ve BAĞ-KUR emeklileri Ocak ayında yüzde 10,19 maaş zammı alacak.

Memur ve emekli yüzde 4 + enflasyon farkı ile yüzde 10.7 maaş zammı alacak.

En düşük memur maaşı 3 bin 468 Türk lirası

Memur (Lisans - 9/1) 3 bin 749 Türk lirası

Öğretmen (1/4) 4 bin 701 Türk lirası

Polis (8/1) 5 bin 339 Türk lirası

Mühendis (1/4) 6 bin 236 Türk lirası

Müsteşar (1/4) 13 bin 258 Türk lirası

*Maaş hesaplamalarında, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler yer almazken, aile ve çocuk yardımı ödeneği ise dahil edildi. Aile yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN