Facebook’un ‘casus kulağına’ en yüksek ceza

Facebook’un ‘casus kulağına’ en yüksek ceza

ABD Federal Ticaret Komisyonu, kullanıcılarına ait kişisel bilgileri izinsiz ve usulsüz kullandığı gerekçesiyle Facebook’a yönelik başlattığı soruşturmayı tamamladı. Heyet, sosyal medya devine 5 milyar dolar ceza kesti. Bu rakam, 2012’de Google’a kesilen 22 milyon doları geride bırakarak bir teknoloji firmasına çıkarılan en yüksek fatura oldu.

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), 2016 yılındaki ABD Başkanlık seçimleri döneminde 87 milyon ABD seçmeninin bilgilerini siyasi danışmanlık firması Cambridge Analytica şirketine vermesi nedeniyle Facebook’a 5 milyar dolar ceza verilmesine ilişkin kararı onayladı. Kararın kesinleşmesi için Adalet Bakanlığının da onayının gerektiği belirtildi. bu incelemenin ne kadar süreceği bilinmiyor. Facebook’dan konuyla ilgili herhangi açıklama yapılmadı.

Bu cezanın, 2012’de Google’a kesilen 22 milyon doları geride bıraktığı ve bir teknoloji firmasına kesilen en yüksek ceza olduğu kaydedildi. Geçen sene 56 milyar dolar gelir elde eden Facebook’un, bu yıl da 69 milyar dolar civarında bir hasılata ulaşması bekleniyor. FTC, Cambridge Analytica skandalına ilişkin Facebook’a Mart 2018 tarihinde soruşturma açmıştı. Platformun kurucusu Mark Zuckerberg, söz konusu suçlamaya ilişkin ABD kongresinde ifade vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN