Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski sponsoru iflas etti

Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski sponsoru iflas etti

Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyük kulüplerin sponsorluğunu üstlenen kargo şirketi GKN Kargo, ocak ayında konkordato ilan etmişti. Kargo şirketi için son olarak mahkeme tarafından iflas kararı verildi.

GKN Kargo'nun şirketin finansal krizi son olarak aldığı iflas kararı ile derinleşti. GKN Kargo, Türkiye'nin önde gelen spor kulüpleri Galatasaray ve Beşiktaş'ın da bir zamanlar sponsoru olarak biliniyor. Ocak ayında konkordato ilan eden şirket için mahkeme, borçlarını ödeyemeyecek durumda olduğuna hükmederek iflas kararını verdi.

563 MİLYON LİRA BORÇ YÜKÜ

GKN Kargo'nun toplam borcu 563 milyon lira olarak açıklandı. Türkiye gazetesinde yer alan bilgilere göre, bu borcun 50 milyon liraya yakını ise Türk futbolunun köklü kulüpleri olan Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantepspor ve Şanlıurfaspor gibi takımların alacaklarından oluşuyor. Kulüplerin, sponsorluk anlaşmaları çerçevesinde bu parayı tahsil edememe riski, spor camiasında endişe yaratıyor.

ÖZEL JET TARTIŞMALARI

GKN Kargo'nun sahibi Gökhan Akyürek’in finansal zorluklar yaşayan şirketin konkordato talebinden sadece iki hafta önce özel jet ile seyahat ettiği ortaya çıkınca büyük tepki çekmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN