Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması

Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması

Gazprom'dan yapılan açıklamada "Türk Akımı’nın bu yılın sonuna kadar faaliyete geçeceğinden eminiz. Deniz kısmı tamamlandı, şimdi gaz kabul terminalinin yapımı bitmek üzere." denildi.

Türkiye ile Rusya arasında uzun süredir başlatılması beklenen Türk Akımı projesi ile ilgili Gazprom'dan açıklama geldi.

Gazprom Dış Ekonomik Faaliyet Departmanı Başkan Yardımcısı Dmitriy Handoga, bugünkü telefon konferansı sırasında, “Türk Akımı’nın bu yılın sonuna kadar faaliyete geçeceğinden eminiz. Deniz kısmı tamamlandı, şimdi gaz kabul terminalinin yapımı bitmek üzere. Gazprom, ortağı Botaş ile birlikte karadan geçecek hattın yapımı üzerinde çalışıyor. Kaydedilen ilerleme oldukça hissedilir düzeyde, Türkiye’de boru kaynak ve yapım işleri başladı. Bu sebeple projenin bu yılın sonuna kadar faaliyete geçeceği konusunda hiçbir kuşkumuz yok” dedi.

HİÇBİR SORUN YOK

Türk Akımı’nın Avrupa’daki kapasitesinin gelişiminin Gazprom’un yetkisi dışında olduğunu, çünkü ulusal operatörler tarafından hayata geçirildiğini dile getiren Handoga, Bulgaristan, Sırbistan ve İtalya’da hazırlık çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Bu ülkelerde Türk Akımı’yla ilgili önemli hiçbir sorun gözlemlemiyoruz” diye kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN