Gram altın biriktirenler dikkat! Uzmanlar mayıs ayından sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı!

Gram altın biriktirenler dikkat! Uzmanlar mayıs ayından sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı!

Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği altın fiyatlarıyla ilgili yeni tahmin geldi. Gram altın biriktirenler dikkat! Dünya genelinde yaşanan enflasyon ve jeopolitik gerilimler nedeniyle altın güvenli liman olmaya devam ediyor. Uzmanlar mayıs ayından sonra altın fiyatlarının akıbetini açıkladı! Mayıs ayından itibaren...

Uzmanlara göre Mayıs ayından itibaren gram altın fiyatlarındaki potansiyel yükselişlerle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Dünya genelinde devam eden enflasyon ve faiz oranları tartışmaları, aynı zamanda jeopolitik gerilimler altına olan ilgiyi artırıyor.

Altının ons fiyatı gerilerken, gram altın 228 liradan, çeyrek altın ise 373 liradan işlem görüyor.

Çin'deki emlak krizi ile başa çıkmaya çalışan yatırımcıların altına yönelmesi, ons altın fiyatlarında yeni rekorlar beklenmesine sebep oluyor. Dünya Gazetesi'nin haberine göre altın fiyatları yükselişe geçti. Yatırımcıların ve merkez bankalarının altına olan talebi artarak devam ederken, Ortadoğu'daki karmaşa ve İran ile İsrail arasındaki gerilim, Çinli yatırımcıların altın talebini artırıyor. Bu talep, ons altın fiyatlarını önemli ölçüde destekliyor.

Altın fiyatlarını yukarı çeken diğer bir etken ise Rusya-Ukrayna savaşı ve onun enerji ile gıda fiyatları üzerindeki etkisi. Bu durumlar, yatırım uzmanlarının 2024 yılı için altın fiyatlarında rekorlar öngörmelerine neden oluyor. Özellikle Çin'de devam eden ekonomik belirsizlikler, yatırımcıların altına hücum etmesine ve ons fiyatını yukarı taşımasına yol açıyor.

MAYISTAN İTİBAREN...

Altın fiyatlarında flaş gelişme! Altında yeni tarih belli oldu! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altında zarar etmemek için... - Ekonomi Haberleri

Dünya Altın Konseyi'nin raporlarına göre, Çin'in altın tüketimi ilk çeyrekte rekor seviyelere ulaştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın altın rezervleri son aylarda rekor düzeylere çıktı. Bütün bu gelişmeler, önümüzdeki mayıs ayından itibaren altın fiyatlarının yükselişinin süreceğini işaret ediyor.

2700 DOLARI ZORLAYACAK

Altın ve para piyasaları uzmanları, ons altının 2.300 dolar ve üzerinde seyrettiği sürece yükselişin devam edeceğini, hatta 2.400 dolarları geçmesi durumunda 2.700 dolar seviyelerinin görülebileceğini tahmin ediyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN