İstanbul, oyun fuarına ev sahipliği yapacak

İstanbul, oyun fuarına ev sahipliği yapacak

Dijital eğlence ve oyun fuarı "Gaming İstanbul", 4 Şubat 2016'da açılacak.

Dijital eğlence ve oyun fuarı "Gaming İstanbul", 4 Şubat 2016'da açılacak. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek fuarda, 100 bin ziyaretçi ve katılımcının ağırlanması hedefleniyor. Fuar, oyun stüdyolarını ve geliştiricilerini, dağıtımcıları, donanım üreticilerini yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturacak.

Gaming İstanbul Direktörü Cevher Eryürek, yazılı açıklamasında, İstanbul’un Avrupa ve Asya arasında bir köprü olduğunu belirterek, "Hedefimiz, bu köprüyü kıtaları, oyuncuları ve profesyonelleri buluşturan, uluslararası bir etkinlikle güçlendirmek.

Herkese yer var

Fuar yalnızca bir video oyunları fuarı değil. Bir dijital eğlence ve oyun fuarı. Usta, amatör, yeni ve eski her oyuncuya yer var. Bilgisayarlarının karşısında uzun saatler geçirenler, arada sırada konsollarının başına geçenler, akşamları dostlarıyla internette okey oynamayı sevenler, herkes bu fuarda kendisi için bir şeyler bulacak" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye oyun pazarının büyüklüğünün, geçen yıl 450 milyon dolara ulaştığını kaydeden Eryürek, "Oyun pazarının 2020 yılında yaklaşık 2 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağını tahmin ediyoruz. Dünya çapında başarılara ulaşan oyun geliştiricilerimiz var. Hiçbir ülkenin sahip olmadığı, benzersiz bir coğrafi avantaja sahibiz. Gaming İstanbul’un misyonu Avrasya’nın oyun köprüsü olmak" ifadelerini kullandı.

Konser, dans gösterileri ve çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği fuar 4 gün sürecek.

Ankara/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN