İstanbul'daki her 2 konuttan biri yabancıya satıldı

İstanbul'daki her 2 konuttan biri yabancıya satıldı

İstanbul'da yabancılara satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38 arttı. Yabancılar, ocak ayında konutun yüzde 48'ini İstanbul'dan aldı. Yani yabancıya her 2 konuttan biri İstanbul'dan satıldı.

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, ocakta Türkiye genelinde yabancılara satılan konut sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25 artışla 3 bin 907 adede yükseldiğini söyledi.

Ocakta İstanbul'dan yabancılara satılan konut adedinin 1875 olduğunun bilgisini veren Keleş, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38'lik artış yaşandığını bildirdi.

YABANCIYA HER 2 KONUTTAN BİRİ İSTANBUL'DAN SATILDI

Keleş, yabancılara satılan konutların yüzde 48'inin İstanbul'dan gerçekleştiğine dikkati çekerek Keleş, "Yani yabancıya her 2 konuttan biri İstanbul'dan satıldı. İstanbul'a yabancı yatırımcı ilgisi sürüyor. İstanbul, 2015'ten beri yabancıya konut satışında hem aylık hem yıllık bazda liderliği bırakmıyor." diye konuştu.

En çok konut alanlar arasında ilk sırada Iraklıların yer aldığına dikkati çeken Keleş, ocakta toplam satışın yüzde 20'sinin, 739 adedinin, Irak vatandaşlarına yapıldığını bildirdi.

'YABANCILAR ANADOLU YAKASINI KEŞFEDİYOR'

Keleş, yabancıların önceki yıllarda ilgilerinin Avrupa yakasına yöneldiğini anımsatarak, bu ilginin, konut stoklarının azalması ve fiyatların yükselmesiyle Anadolu yakasına yöneldiğini anlattı.

Geniş sosyal alanları, kolay ulaşım ve güvenli yaşam standartlarıyla nitelikli yaşam imkanı sunan Anadolu yakası projelerinin yabancılar tarafından da keşfedildiğini ifade eden Keleş, bu yakaya İranlılarla başlayan ilginin diğer ülke vatandaşlarıyla devam ettiğini vurguladı.

Keleş, özellikle Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir'e yönelik ilginin diğer bölgelere de yayıldığını belirterek, Bağdat Caddesi ve sahil yolu ile E-5 hattı arasında kalan konut projelerine ilginin yüksek olduğundan bahsetti.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN