Kamu işçi ikramiyeleri 2019 ne zaman yatacak? Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı

Kamu işçi ikramiyeleri 2019 ne zaman yatacak? Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan karara göre kamu işçi ikramiyelerinin 2019’da ne zaman yatacağı belli oldu. Milyonlarca çalışanın gözü bu haberdeydi. Söz konusu karar, Resmî Gazete’de yayımlandı. Peki kamu işçilerinin ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar…

Kamu işçi ikramiyelerinin 2019’da ne zaman yatacağına dair akıllardaki soru işareti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandıktan sonra Resmî Gazete’de yayımlanan kararla belli oldu. Yayımlanan kararda kamu işçi ikramiyelerinin verileceği tarih açıklandı. Tüm bu aradıklarınız ise karar.com’da…

KAMU İŞÇİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandıktan sonra Resmî Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararına göre, kamu işçilerine verilen 1 maaş tutarında ikramiyenin ilk yarısının ne zaman yatacağı açıklandı. Söz konusu ödemenin ilk yarısı, bayramdan önce 9 Ağustos 2019 Cuma günü yatırılacak. İkinci yarısının ödeme de 13 Aralık 2019 Salı günü yani bayramın 3. günü hesaplarda olacak..

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

HÜKÛMETLE İŞÇİ TEMSİLCİLERİ ARASINDAKİ ZAM PAZARLIĞI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-İş'in 67. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle geçen günlerde Genel Başkan Ergün Atalay'a nezaket ziyaretinde bulunmuştu. Basına kapalı ziyaret, hemen hemen iki saat sürmüştü. Ziyarette, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar da bulundu.

HÜKÜMET TEKLİFİ REVİZE ETTİ

200 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesiyle alakalı daha evvel yüzde 5+4 olarak verdiği zam teklifini revize eden Bakan Selçuk, ilk altı aylık dönem için 1 puan artış yaparak, yüzde 6+4 teklifinde bulundu. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, bu teklifin kabul edilemez olduğu yanıtını verdi. Gerçekleşen enflasyon rakamının dahi altında olduğunu belirten TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, bu teklifin kabul edilemez olduğunu tekrarlayarak, bakanlığın teklif üzerinde yeni bir değerlendirme yaparak bayramdan evvel yeni teklif sunabileceği belirtmişti.

TÜRK-İŞ, ücretlere 300 TL seyyanen zam yapılmasını ve bunun üzerine 2019'un ilk 6 ayında yüzde 15 oranında artırılmasını, sonraki 1.5 sene boyunca da enflasyon + 3 puan refah payı verilmesi talebinde bulunmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN