Kamu işçilerine ne kadar zam yapıldı? İşte 4/D 4A 4C kamu işçi maaşları

Kamu işçilerine ne kadar zam yapıldı? İşte 4/D 4A 4C kamu işçi maaşları

Kamu işçilerine yapılacak zam teklifi hükûmet tarafından paylaşıldı. Kamuda çalışan onbinlerce işçiyi ilgilendiren işçiyi ilgilendiren 2019-2020 dönemine ait verilecek ücret miktarı belli oldu. Gelen son dakika haberinin ardından hükûmet, zam miktarını açıkladı. Peki kamu işçileri ne kadar maaş alacak? Kamu işçilerinin maaşı ne kadar oldu? Hükûmet maaşlara ne kadar zam yaptı? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

Türk-İş ile hükûmet yetkilileri arasında görüşülen kamu işçileri zam oranı görüşmelerinin ardından hükûmetin zam teklifi paylaşıldı. Gelen son dakika haberlerinin ardından hükûmetin kamu işçilerine önerdiği zam miktarı belli oldu. 200 bin işçinin gözü kulağı ise hükûmetten yapılacak zam miktarındaydı. Karayollarından demiryollarına, il özel idarelerinden şeker fabrikalarına ve elektrik üretim santrallerine kadar birçok kurumda çalışan işçileri ilgilendiren 2019-2020 kamu işçileri zam oranları paylaşıldı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, daha önce yaptığı açıklamasında 3 bin 500’ün altında ücret alanlara 60 TL ve ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 4 zam ve enflasyon artışının tekli edildiğini açıklamıştı. Hükûmetyen yapılan açıklamada de aynı teklifi önerdi. İşte kamu işçilerine verilecek zam miktarı…

HÜKÛMETİN KAMU İŞÇİLERİNE ZAM TEKLİFİ AÇIKLANDI

Hükûmet, zam oranlarını paylaştı. Daha önce Türk-İş'in verdiği önerinin aynısı verildi. Buna göre 3 bin 500’ün altında ücret alanlara 60 TL ve ilk 6 ay yüzde 5, ikinci 6 ay yüzde 4 zam ve enflasyon artışı teklif edildi.

19-07/09/138216.jpg

TARAFLAR İKİNCİ KEZ BİR ARAYA GELDİ

Tarafların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde bugün saat 15.00'te ikinci kez bir araya geldiği toplantıda hükümet, Türk-İş'in talebine karşı zam teklifini sundu. Teklifin ardından taraflar arasında görüşmeler zam oranı üzerinden yürütülecek. Kamu işçileriyle alakalı söz konusu Toplu İş Sözleşmeleri, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu sözleşmelerin çerçevelerini de belirlemesi açısından da önem taşıyor.

TÜRK-İŞ’İN ZAM TEKLİFİ

Hükûmet ve Türk-İş yetkilileri arasındaki ilk görüşmede Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi'ne dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a sunmuştu. Türk-İş'in, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 Türk lirası zam, ilk altı ay yüzde 15, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda enflasyon artı 3 puan refah payını içeren talebine karşılık Bakan Selçuk "İnşallah uzlaşıyla kamuda çalışan işçilerimizin mali haklarını, imkânlar kapsamında düzenleyerek nihai bir sonuca ulaştıracağız." Açıklamasında bulunmuştu.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN