Kirayı ödeme yöntemi başını yaktı! Önce borçlu çıktı sonra evinden oldu

Kirayı ödeme yöntemi başını yaktı! Önce borçlu çıktı sonra evinden oldu

Antalya'da bir ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı, hukuki bir mücadeleye dönüştü. Kiracı, uzun süredir oturdukları evdeki kira zammını kabul etmeyince ev sahibi tarafından mahkemeye verildi. Ev sahibi, kiracının 5 yıldır kira ödemediğini iddia etti ve icra takibi başlattı. Ancak mahkeme, kiracının elden ödeme yaptığını kanıtlayamaması üzerine evin tahliyesine ve 60 bin lira kira bedelinin ödenmesine karar verdi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde bir kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık, hukuki bir karmaşaya dönüştü. Uğur ve Fatoş Kanık çifti, uzun süredir ikamet ettikleri evdeki kira artışı konusunda ev sahibi ile anlaşamayınca mahkemeye başvurdu. Ancak bu süreç, beklenmedik bir dönemeç aldı.

İddialara göre, kiracılar kira zammını kabul etmeyince ev sahibi tarafından evlerinden çıkarılmak istendi. Bu anlaşmazlıkta, ev sahibinin agresif davranışları ve hatta eve zorla girmeye çalışmasıyla tansiyon yükseldi. Kiracılar, yaşadıkları bu olumsuz deneyimi savcılığa taşıyarak suç duyurusunda bulundular.

ELDEN ÖDEDİĞİNİ İSPATLAYAMAYINCA BORÇLU ÇIKTI

Ancak olaylar bununla sınırlı kalmadı. Ev sahibi, kiracısından 5 yıldır kira ödemediği iddiasıyla icra takibi başlattı. Mahkeme, kiracının elden ödemeyi ispatlayamaması üzerine evin tahliyesine ve 60 bin lira kira bedelinin ödenmesine karar verdi.

Geçen yıl mart ayında kira zammı nedeniyle ev sahibi ile anlaşmazlık yaşamaya başladıklarını ileri süren Fatoş Kanık, "Ev sahibi, eşi, kızı ve damatları evimizi bastı. Bunun üzerine şikayetçi olduk. Bizim şikayetimizden bir süre sonra ev sahibi noterden ihtar çekerek icra takibi başlattı. Kirayı ödediğimizi ispat edemedik" dedi.

Fatoş Kanık, şöyle devam etti:

"Mülk sahibi evinde 5 yıldır kira vermeden oturduğumuzu iddia etmiş. İcra mahkemesinde iki duruşma yapıldı. Mahkeme karşı tarafa '5 yıl boyunca kira almıyorsunuz da niye ilk yıl evden çıkarmak için icraya vermedin' diye sormadı. Bizim de ne görüşümüz alındı ne de kirayı ödeyip ödemediğimiz soruldu.

Mahkeme bize tahliye kararı verdi. Tahliye kararına uyarak evi boşalttık. Üstüne ödediğimiz kiraları tekrar ödememiz için 60 bin lira ödeme emri geldi. Şu anda icralık olduk. Yani elden aldıkları paraları da almadım diyerek bizden tekrar talep ediyorlar. Bu şekilde bir çıkmaza girdik."

'KİRAYI AÇIKLAMALI ŞEKİLDE ÖDEYİN'

Kanık, kiracılara ev sahibine yapılan ödemeleri bankadan açıklamalı bir şekilde yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Uğur Kanık ise saldırıya uğradıklarını, parmağından cam kesiği nedeniyle yaralandığını, üstüne bir de ödedikleri kira bedelin tekrar istenmesi ile mağdur olduklarını iddia etti.

Kanık ailesi, bu karara itiraz ederken yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Kiracılar, asıl sorunun kira borcu değil, kira artışı olduğunu belirterek dava sürecini takip edeceklerini ifade ettiler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN