Konut kredisi faiz oranları 2019 Ziraat | Bankalardan konut kredisi indirimi

Konut kredisi faiz oranları 2019 Ziraat | Bankalardan konut kredisi indirimi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın kredi faizlerinde indirime gitmesinin ardından Ziraat Bankası da konut kredilerinde indirime gittiğini duyurdu. Peki Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları 2019 kaç? İşte detaylar…

Ziraat Bankası konut kredisi oranları ev alma hayali içerisinde olanlar tarafından sorgulanıyor. Vatandaşlar, ‘Konut kredisi faiz oranları 2019 Ziraat Bankası verileri’ni araştırıyor. Merkez Bankası’nın geçen günlerde faiz oranlarında gittiği indirimin ardından bankalar da adımlarını atmaya başladı. Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

ZİRAAT BANKASI’NDAN KONUT KREDİSİ İNDİRİMİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizinde 425 baz puanlık indiriminin arkasından kamu bankaları kredi faizlerini indirmeye başladı. Bu bağlamda ilk adımı Ziraat Bankası attı. Ziraat Bankası, konut, tüketici ve kurumsal kredi faiz oranlarını düşürdüğünü paylaştı. Banka, tutarı 500 bine kadar konut kredilerine yönelik faiz oranlarını, azami 180 ay vade için yüzde 1'in altına çekerek aylık yüzde 0,99'a indirdiğini duyurdu.

500 BİN İLA 1 MİLYON LİRA ARASINDAKİ KONUT KREDİLERİ İÇİN DETAYLAR

Banka, tutarı 500 bin lira ila 1 milyon lira arasında yer alan konut kredileri için aylık faiz oranını ise 180 ay vadeye kadar yüzde 1,19'a düşürdüğünü açıkladı. Bunun hâricinde 1 milyon Türk lirası ve üzerindeki tutarlı konutlar için kredi kullanılması durumunda, azami 180 ay vade için faiz oranı yüzde 1,39 olarak belirlendi. Kredili çalışan konut sektörü firmaları, Ziraat Bankası ile anlaşmaları durumunda katkı payı ödeyerek daha uygun faiz oranları ile müşterilerine kredi kullanma imkânı elde edecek. Tüketici kredisi faiz oranlarını da düşüren banka, azami 60 ay vade için maaş müşterilerine yüzde 1,49'dan, diğer müşterilere ise yüzde 1,59'dan tüketici kredisi kullandıracak. Bunun dışında kredi değerlendirme notu A olan firmaların, yüzde 17 faizle Ziraat Bankası'ndan kurumsal kredi kullanabileceği belirtildi. Kurumsal kredi faizleri; kredi değerlendirme notu B olan firmalara yüzde 17,50'den, C olan firmalara ise yüzde 18'den uygulanacak. Yapılandırma ve 2 yıldan uzun vadeli kredilerde de azami yüzde 19 faiz oranı uygulanacak.

19-08/01/ziraat-bankasi.jpg

BAKAN ALBAYRAK'TAN FAİZLERDE DÜŞÜŞ SİNYALİ

Geçen günlerde gazetecilere konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye'de önümüzdeki dönemde faizlerde düşüş trendi olacağının görüleceğini vurgulayarak, kamu bankalarında bunu daha kısa sürede izleneceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN