Milyarlık işlerde imzaları olan gruptu! NATO'nun müteahhidi iflasın eşiğinde: Sektördekiler şoka girdi!

Milyarlık işlerde imzaları olan gruptu! NATO'nun müteahhidi iflasın eşiğinde: Sektördekiler şoka girdi!

Milyarlık ihalelere imzaları atan gruptu! NATO'nun müteahhidi de iflasın eşiğinde! Sektördekiler bile şoka girdi...

Türkiye ekonomisinde yaşanan kriz, büyük firmaları da etkisi altına almaya devam ediyor. Son olarak, kamunun önde gelen müteahhitlerinden biri olan Özsoy Grubu'nun çöküşü gündeme geldi. Özsoy Grubu'na bağlı olan 155 milyon sermayeli Özsoy İnşaat Turizm AŞ, 24 milyon TL sermayeli Yılmazer İnşaat AŞ ve 21 milyon TL sermayeli Akademi Yapı Enerji AŞ, konkordato talebinde bulundu.

TOPLAM BORÇ 1.5 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNDE

HalkTV'nin haberine göre, gruba bağlı şirketlerin toplam borcu 1.5 milyar lira seviyesine ulaşırken, şirketlerin içinde bulunduğu mali sıkıntılar nedeniyle İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, şirketlere belirli bir süre verilmesi halinde toparlanabileceklerine inanıyor.

iflas-1.webp

Şirketlerin mali sıkıntıya düşmesinin birkaç nedeni dile getirildi. Bunlar arasında, kamuya yapılan işlerde yaşanan zararlar, fiyat farkı ödemelerinin yetersiz kalması, bazı işlerin feshedilmesi sonucu yaşanan zararlar, faiz artışlarıyla finansmana erişimin zorlaşması ve finansman maliyetlerinin artması, borçlanmanın tahsilattan önce gerçekleşmesi gibi faktörler bulunuyor.

Geçici mühlet verilmesiyle birlikte, şirketlere karşı herhangi bir haciz işlemi yapılmayacak. Mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi için geçici konkordato komiseri olarak Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Mert Erer ve Tuğba Başot Delibaş'ı atadı.

Özsoy Grubu'nun bugüne kadar tamamladığı projelerin toplam bedeli 30 milyar TL'yi aşarken, devam eden projelerin tutarı ise 3.5 milyar TL olarak belirlendi.

ÖZSOY GRUBUN DEV PROJELERİ

Grubun imzasını attığı dev projeler arasında, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, İncirlik Üssü F16 simülatör binası, Topkapı Sarayı ve Kocaeli Seka Kağıt Fabrikası restorasyonu, 300 yataklı Bahçelievler Devlet Hastanesi ve 200 yataklı Ankara Gölbaşı Devlet Hastanesi gibi önemli yapılar yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN