Ticaret Bakanı Pekcan: ABD'nin vergi indirimi kararını olumlu karşılıyoruz

Ticaret Bakanı Pekcan: ABD'nin vergi indirimi kararını olumlu karşılıyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "ABD'nin vergi indirimi olumlu ancak ikili ticarette tüm engellerin kalkmasını istiyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD'nin çelik ithalatı konusundaki indirim kararını "ABD'nin Türkiye'den çelik ithalatında vergiyi yüzde 25'e indirmesi olumlu. Beklentimiz ikili ticaretin önündeki tüm engellerin kalkması" şeklinde yorumladı.

TÜM ENGELLER KALKSIN

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ABD'nin vergi indirimi kararı ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Pekcan, "Türkiye olarak dün olduğu gibi bugün de küresel ticarette adil, sürdürülebilir ve kural bazlı bir sistemden yanayız. ABD’nin Türkiye’den yapılan çelik ithalatında vergileri yüzde 50’den yüzde 25’e indirmesi olumlu ancak beklentimiz ikili ticaretin önündeki tüm engellerin kaldırılmasıdır.

GTS AÇIKLAMASI

Ayrıca, Türkiye’nin Genelleştirilmiş Tercihler Sisteminden (GTS) çıkarılması kararı, iki ülke hükümetleri tarafından ilan edilen 75 milyar dolar ticaret hacmi hedefi ile çelişmektedir. ABD ile ikili ticaretin önüne konulan engeller sadece Türk firmalarını değil ABD firmalarını da etkilemektedir. Önemli bir ticaret ortağımız olan ABD ile ticaret hacmimizi artırmaya yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN