Türk pazarının önde gelen mobilya deviydi. Dev şirket iflas bayrağını çekti! Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi

Türk pazarının önde gelen mobilya deviydi. Dev şirket iflas bayrağını çekti! Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz savaş gerilimiyle iyice artmış durumda. Ülkemizde de yaşana dolar kurundaki artış ve artan enflasyon ile birlikte iflas haberleri peş peşe gelirken gelen son haber piyasaları şaşkına çevirmiş durumda. Türk pazarının öne gelen mobilya devi iflas bayrağını çekti. Tüm kepenkleri indirdiler. Yüzlerce çalışan kapı dışarı edildi.

Pandemiden sonra yaşanan ekonomik kriz etkisini sürdürmeye devam ediyor. Avrupa'da süren Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da başlayan İsrail-İran gerilimi piyasaları sert şekilde etkilerken iflas haberleri peş peşe gelmekte. Son olarak Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyetlerine 9 yıl önce başlayan Arin Yatak, ekonomik krize daha fazla dayanamadı. Dev firma kepenkleri indirdi.

TÜRK PAZARININ ÖNDE GELEN İSMİYDİ! DEV ŞİRKET İFLAS ETTİ

Duvar'da yer alan habere göre, Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren ve 9 yıl önce kurulan Arin Yatak, iflas etmek zorunda kaldığını duyurdu. Dev firma ekonomik krize daha fazla dayanamadı.

yeni-proje-2024-04-18t110855-117.jpg

Arin Yatak, 2015 yılında İnegöl'de kurulmuş bir mobilya şirketiydi ve özellikle baza ve yatak setleri üretimiyle tanınıyordu. Ancak ekonomik zorluklarla başa çıkamayarak iflas etmek zorunda kaldı.

YÜZLERCE ÇALIŞAN KAPI DIŞARI EDİLDİ

Mahkeme tarafından verilen kararda konkordato mühletini uzatma talebinin reddedilmesiyle firma resmen istifa etti. Mahkeme, Arin Yatak Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin iflasını onayladı ve adi tasfiye usulüne uygun olarak gerçekleştirilmesine karar verdi.

yeni-proje-2024-04-18t110913-399.jpg

Alınan karar sonrası firma kepenkleri indirirken yüzlerce çalışanın işten çıkarılacağı kesinleşmiş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN