Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı! Emre Özpeynirci 'Türkiye'ye geçmiş olsun' diyerek kötü haberi verdi

Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı! Emre Özpeynirci 'Türkiye'ye geçmiş olsun' diyerek kötü haberi verdi

Türkiye otomotiv sektöründe üretim tesisi için gözde konumlardan biriyken bir şansı daha kaçırdı! Emre Özpeynirci "Türkiye'ye geçmiş olsun" diyerek kötü haberi verdi. Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı...

Çin merkezli otomotiv devi Chery, Avrupa'daki ilk üretim tesisi için kararını verdi ve Türkiye'nin beklentileri arasında yer alan bir yatırımı daha kaçırdı. Chery'nin İspanya'da kuracağı fabrika, Türkiye'nin Volkswagen'in Manisa'da kurmayı planladığı fabrika gibi önemli bir yatırımı kaybetmesine neden oldu. Emre Özpeynirci'nin açıklamalarıyla birlikte Türkiye'nin otomotiv sektöründe yaşadığı kayıplar gündeme gelirken, Chery'nin İspanya tercihi sektörde dikkatleri üzerine çekiyor.

Türkiye ile görüşmüşlerdi: Çinli otomobil üreticisi Avrupa'da üretime yaklaştı - Dünya Gazetesi

İSPANYOL EV MOTORS İLE ORTAK GİRİŞİM ANLAŞMASI İMZALANDI

Son yıllarda dünya genelinde ucuz otomobilleriyle dikkat çeken Çin merkezli Chery, Avrupa'daki ilk üretim tesisi için İspanya'yı tercih etti. Chery'nin İspanya'da kuracağı fabrika için İspanyol EV Motors ile ortak girişim anlaşması imzalandı. Bu karar, Türkiye'nin Chery gibi önemli bir yatırımı kaçırmasına neden oldu.

BYD'DEN SONRA CHERY YATIRIMI DA KAÇTI

Emre Özpeynirci'nin açıklamaları da Türkiye'nin otomotiv sektöründeki kayıplarını vurguladı. Chery'nin Türkiye'deki üretim planlarını askıya alması ve İspanya'da fabrika kurma kararı alması, Türkiye'nin bu alandaki rekabet gücünü sorgulatıyor. Özpeynirci, Türkiye'nin geçen sene Chery ile üretim için görüşmelere başladığı ancak sonuç alamadığı belirterek "Chery, geçen sene Türkiye'de üretim için ilgili bakanlıklarla görüşmeye başladığını bildirmişti. Eğer İspanya seçilirse BYD'den sonra Chery yatırımı da kaçmış olacak." ifadelerini kullanmıştı.

'YATIRIM BEKLEYEN TÜRKİYE İÇİN GEÇMİŞ OLSUN'

Chery'nin İspanya'daki fabrikasında üretilecek olan araçlar için İspanya Sanayi Bakanlığı ile görüşmelerin sona erdiği ve anlaşmanın resmileşmesinin beklendiği açıklandı.

Anlaşmanın sağlandığını belirten ve yatırım bekleyenlere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Özpeynirci şu ifadelere yer verdi: "Ve anlaşma sağlanmış; Omoda İspanya'da üretilecek! Chery, bu yılın sonundan itibaren Nissan'ın 2021 yılında kapattığı İspanya fabrikasında Omoda markalı araçlarını üretmeye başlıyor. Yatırım bekleyen Türkiye için geçmiş olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN