Türkiye’den ABD’ye sağlık köprüsü kurdu

Türkiye’den ABD’ye sağlık köprüsü kurdu

ABD’de Türk girişimciler tarafından kurulan MediSouth yıllık 40 milyon dolar ciroyu aşarak en hızlı gelişen şirketler arasına girdi. Türkiye üzerinden de köprü kurarak ABD pazarında sağlık ürünleri satışına başladı. Buna köprü olan MediSouth, yerli yazılım desteği ile Amazon üzerinden ABD pazarında büyüyor.

Bir teknoloji şirketi olan MediSouth, 2009 yılından bu yana ABD’nin Texas eyaletindeki Houston şehrinde faaliyet gösteriyor. Amazon, eBay, Walmart ve kendi web sitesi üzerinden e-ticaret satışları yapan şirket, aynı zamanda kendi projelerine de yatırım yapmakta. Günlük 3 bin 500 adet sipariş işlem kapasitesine sahip olan MediSouth, toplamda yıllık 40 milyon dolar seviyesinde bir işlem hacmini yönetiyor. Şirket 2018 yılında, ABD ekonomisinin en dinamik segmenti olan küçük işletmelerin sıralandığı, en özel ve en başarılı şirketlerin öne çıktı. Prestijli listelerden biri olan ve üç yıllık büyüme rakamlarına bakılarak hazırlanan Inc.5000 listesinde yüzde 78 büyüme ile 4 bin 298’inci sırada yer alarak başarısını ABD çapına çıkarttı.

Şirket ayrıca 2018 yılında Houston Business Journal’ın hazırladığı, Houston’ın en hızlı büyüyen firmalarının listelendiği Fast100 listesinde 34’üncü sırayı alma başarısını gösterdi. Amazon’un farklı satıcılarının da ürün satışı yapmasına izin veren Amazon Marketplace adlı pazaryeri içerisindeki 2 milyonu aşkın satıcı arasında, ilk 500 içerisinde yer alan MediSouth, bu performansıyla ilk yüzde 0,1 içerisinde yer almasına ek olarak, aynı zamanda yüzde 100 müşteri memnuniyetiyle diğer satıcılardan ayrılıyor. Son dönemde ABD dışı pazarlara girerek, yatırımlarıyla daha da büyümek isteyen MediSouth, Çin ve Meksika ofislerini 2018 yılı içerisinde hayata geçirdi. Bu lokasyonlara ek olarak MediSouth’un Türkiye ve İngiltere’de ofis açma hazırlıkları da devam ediyor. 

120 MİLYAR DOLARLIK PAZAR FIRSATI

Amazon üzerinden 3’üncü parti şirketlerin ulaştığı pazar büyüklüğünün 120 milyar dolar olduğunu ifade eden Mehmet Arbatlı “Yerli yazılım ile çok büyük bir başarı elde edildi. Hatta bizim sağladığımız hızlı büyüme diğer yatırımcılarında dikkatini çekiyor ve özellikle sağlık ürünleri alanında sık sık teklifler geliyor” dedi. Arbatlı, yazılımın da tamamen Türkiye üzerinden yürütüldüğünü ifade ederek “120 milyar dolarlık bir pazar var. Burada çok hızlı büyüme modeli ile çok kısa sürede 50-60 milyon doları aşacağımızı görüyorum. Meksika ve Çin ofislerinin yanına İngiltere ve İstanbul Ofislerinin eklenmesi ile sinerji sağlanarak büyümede önemli bir eşik geçilmiş olacak” diye ekledi.

TIP FAKÜLTESİ MEZUNLARI TARAFINDAN HAYAT BULDU

Şirketin kurucusu ve CEO’su Mehmet Arbatlı aynı zamanda bir tıp doktoru. Şirketin diğer yatırımcıları arasında çeşitli doktorlar ve yazılım mühendisleri de var. Bu da şirketin e-ticaret dışında farklı alanlara da yatırım yaparak genişlemesine katkıda bulunuyor. MediSouth 2009 yılında Ankara Üniversitesi Tıp fakültesinden mezun sınıf arkadaşları tarafından kuruldu. Şirketin ilk çıkışındaki amacı ABD’de medikal satışı yapmak ve özellikle sağlık sektöründe inovatif teknolojik projelere yatırım yaparak büyümek. Şirket bu amaç doğrultusunda son zamanlarda Türkiye’den de ABD’ye satış yapmak isteyen şirketlere aracılık ederek onların ürünlerini de satışa sunuyor. Marka bilinilirliği için ön çalışmalar yapılarak geriden gelecek diğer Türkiyeli şirketlere de yol açmış oluyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN