Vatandaşlık yabancıya satışı katlar

Vatandaşlık yabancıya satışı katlar

Türkiye’de 1 milyon dolara ev alana vatandaşlık hakkı sektör temsilcilerini sevindirdi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Körfez’de hukukçularının yoğun mesai harcadığını belirtirken, Ege Yapı Başkanı İnanç Kabadayı, satışların ikiye katlanacağını söyledi.

En az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı, tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartı ile satın aldığı ilgili kurumlarca tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesine ilişkin karar gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı. Kararın konut satışlarına hareketlilik getirmesi, son yıllarda 5 milyar dolar düzeyinde seyreden yabancıya konut satışını da kısa sürede ikiye katlaması bekleniyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, İngiltere, İspanya, Portekiz ve Macaristan gibi ülkelerde de bulunan uygulamanın ülkeye doğrudan yabancı yatırım getirmek için önemli bir aksiyon olduğunu söyledi.

Kabadayı, Türkiye’ye yapılacak yatırımların başta bankacılık ve gayrimenkul olmak üzere birçok sektöre olumlu katkı sağlayacağını vurguladı. Düzenleme ile istihdam ve döviz mevduatlarının artırılmasının hedeflendiğini ifade eden Kabadayı, “Bu düzenleme ile beraber yabancıya satış konusunda çıtayı yükselterek hedefi yıllık en az 10 milyar dolara çıkarmalıyız. Yani son yılların en az 2 katı. Bu mümkün” dedi. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, İspanya’dan 500 bin avroluk gayrimenkul satın alındığında 10 yıllık, Portekiz’den yine aynı tutarda gayrimenkul yatırımında da 7 yıllık oturma izninden sonra vatandaşlık hakkı kazanılabildiğini anlattı. Uygulamanın Türkiye’de de hayata geçmesinin uzun süredir beklendiğini ifade eden Tavukçuoğlu, “Geçen yıl yabancılara satış açısından istediğimiz gibi geçmedi. Bu açıdan sektöre ivme kazandıracak ve ülkemize daha fazla döviz akışı sağlayacak önemli bir adım.” dedi. 

Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, 2 milyondan fazla kişiyi istihdam eden inşaat sektörüne bu gelişmenin çok olumlu katkıları olacağını ifade ederek, “Yabancılara satılan konutun toplam içindeki oranının yüzde 1’lerde seyretmesi bu alanda bir canlılığa ihtiyaç hissettiriyordu. Hükümetin bu adımı sektöre can suyu olacaktır” ifadelerini kullandı. Timur, bu gelişmenin çok önemli getirileri olacağını, düzenlemenin yabancıların Türkiye’ye ilgisini artırarak cari açığın azalmasına önemli katkıda bulunacağını bildirdi.

KÖRFEZ’DE HUKUKÇULARIMIZ YOĞUN MESAİ YAPIYOR

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye’de konut alan yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesi kararının çok yerinde olduğunu ve konut piyasasını olumlu yönde etkileyeceğini bildirdi. Özellikle döviz sorunu yaşanılan bu dönemde böyle bir yasanın çıkarılmasının çok iyi olduğunu aktaran Ağaoğlu, kendilerinin bilhassa Körfez ülkeleri vatandaşlarına ciddi gayrimenkul satışı gerçekleştirdiklerini, hukukçularının o bölgedeki yatırımcılarına bu gündemle ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapmak için yoğun mesai harcadığını anlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN